Det skedde ett mord i närheten

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig.

Ikväll var det tänkt att jag skulle följa med min pappa till Öppom och vara sällskapsdam i bilen. Ja, bara som sällskap alltså.

Pappa hade fått höra av en person att det skulle finnas en orkidé där, vid namn Guckusko (Cypripedium calceolus) och även fått veta var den skulle finnas. Pappa hade förstått var den skulle vara också, så det var inte det som var problemet.

Det fanns även en bom som skulle vara öppen, så man kunde köra med bil där. Det skulle i stort sätt bara vara att åka fram till växten och fota den från bilen typ. Så var inte fallet.

När vi kom fram dit pappa hade fått beskrivet för sig, så var bommen inte öppen. Det var bara att parkera och börja gå åt det håll där pappa fått beskrivet för sig att växten skulle finnas. Det tog 30 minuter att promenera dit.

På vägen dit (skogsväg) var det fullt med mygg. Så fort man stannade till, så var det ett stort moln med mygg. Tur man hade långärmad jacka med huva/luva.

Det skedde även en mord där i Glupen som ligger i närheten. Året var 1915 och det ska ha rört sig om ett kärleksdrama. Om det kan du läsa här (även hur byn kom till) och här.

Bommen var tyvärr låst, som du kan se

De två bilderna bredvid varandra här ovan går att klicka på, för att se större

Kalhygge

Mitt nya hus? Inte så troligt, eftersom det nog inte finns varken rinnande vatten eller elektricitet där.

Att gå allt som allt 1 timma med de skor jag hade på dessa små stenar du ser, det känns inte som någonting jag vill göra om

Ingen höjdare att vänta en liten stund på min pappa, när han gick en bit dit jag inte kunde gå, på grund av de skor jag hade på fötterna. Det var inte kul att vänta, för att det var fullt med mygg

Tyvärr såg vi inte skymten av någon Guckusko. Lite synd, när vi bestämt oss för att åka dit. Inget att göra någonting åt, men ändå synd.

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Glad det ikke var meg som måtte gå på den skogsveien, for jeg er allergisk mot mygg og hadde endt opp med feber... Jeg var litt usikker på hvordan Guckusko så ut og måtte Google den. Veldig vakker og heter Marisko her i Norge. Jeg har sett planten da jeg med mine foreldre på ferie i tenårene, men husker ikke akkurat hvor i farten.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Oj, att bli så allergisk av myggor att man får feber, är det ovanligt?

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg vet ikke om det er så vanlig, men jeg har hatt det sånn siden jeg var barn. Jeg får store kuler av myggstikk, og får jeg for mange av dem får jeg høy feber. Noen ganger kapsler myggstikket seg inn til en hard kul, og må operere det bort. Så langt har jeg vel fjernet ca 12 stykker på den måten.

nouw.com/veralynn
Shining
Shining,

Mkt mygg i år. Roligt med Guckosko men synd att ni inte såg några. Jag har fotat dem för säkert 20 år sedan och det är nog enda gången jag sett dem. 🥰

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Mina föräldrar brukar åka till ett ställe varje år där de finns. Ibland har de blommat klart och ibland har de tur att se dessa blommor 😊

nouw.com/mynameisjossan