Det kom ett hemskt mail

Hejsan. Igår kom det ett mail till mig, som berör mig något fruktansvärt och det är tyvärr mer sanning än man först kan tro. Det som händer är så grymt, att jag inte finner ord som kan beskriva detta fruktansvärda lidande för dessa stackars oskyldiga djur.

Jag skulle någonstans också vilja få ett slut på lidandet för djuren, de som inte själv kan föra sin egen talan eller föds upp till detta lidande. Detta måste få ett slut, en gång för alla.

Detta är inget samarbete, så att du vet. Jag tipsar er för min egen skull, för att jag själv blir så förbannad av att detta lidande förekommer. Att oskyldiga djur lider, för att turisterna ska få umgås och träffas, kanske också fotas med dessa djur. Jag säger bara nej, det är helt sjukt.

Jag har själv sett djur som fotas med folk och jag skulle själv inte vilja fota mig med något djur. Jag vet vilket lidande detta medför och skulle inte vilja utsätta dessa oskyldiga djur för detta. Det är det inte värt någonstans.

Medan du läser detta föds tigrar upp till ett liv i lidande. De utnyttjas för att tjäna pengar som turistunderhållning. För att turister ska kunna klappa, ta ett foto eller se en show där en tiger gör konster - tvingas många tigerungar, som den på bilden ovan, att leva ett liv inspärrad i en bur. Fastkedjad, slagen och utsatt för svält. Det är helt oacceptabelt!

Tillsammans kan vi stoppa djurplågeriet. Swisha en gåva till 9001744 – skriv TIGER i meddelandefältet.

Ge en gåva med kort här

Från den dagen de föds som små, söta, oskyldiga tigerungar lever de i fruktansvärda förhållanden i trånga burar med för lite mat och vatten. De bryts ner och tränas med hemska metoder. De kedjas fast, misshandlas och utsätts regelbundet för turister, höga ljud och kamerablixtrar. De lever i en verklighet som är väldigt långt bort från ett liv i det vilda – där de egentligen hör hemma.

Julia berättar om sitt besök på en av Thailands tigerparker:

Det var dags för mitt besök på tigerparken Sriracha Tiger Zoo utanför Bangkok.

I en av burarna är det två små tigerungar som försöker dia en sugga. På skylten står det ”Vi har ett experiment där vi låter en sugga mata och ta hand om tigerungar.

Jag går vidare och kommer till en ”butik” där man kan ta selfies med en lite större tigerunge. En skötare sliter ut tigern ur sin minimala bur, ger den en nappflaska och sätter tigern i turisters knä. Men den får aldrig äta färdigt – den måste hela tiden vara lite hungrig för att låta sig matas. Om och om igen...

Jag tänker efter varje ”attraktion” att det var den värsta. Men vidrigheterna tag aldrig slut. I den sista buren ligger två tigerungar som är max några dagar gamla, helt ensamma. De har navelsträngarna kvar. Den ena ligger och kräks och det finns varken en tigermamma eller personal i närheten för att titta till dem.

/Julia Enqvist, Kampanjansvarig

Julias berättelse är fruktansvärd och tyvärr sann. Jag hoppas du vill hjälpa till att få ett slut på detta djurplågeri.

Ge en gåva med kort här eller swisha till 9001744 – skriv TIGER i meddelandefältet.

Tillsammans kan sätta stopp för uppfödningen av tigrar till ett liv i fångenskap och plågor. Tigrar ska leva fritt i det vilda, inte vara underhållning åt oss människor.

Tack på förhand för att du hjälper tigrar,

PS. Du kan stoppa tigrars lidande. En gåva från dig idag kan förhindra att tigrar föds upp till ett liv i fångenskap och plågor genom information, upplysning och utbildning. Du kan informera turister om djurplågeriet och se till att researrangörer slutar sälja biljetter. Ge en gåva med kort här eller swisha till 9001744 – skriv TIGER i meddelandefältet.

World Animal Protection Sverige

Kontakta oss: info@worldanimalprotection.se

Box 225 36, 104 22 Stockholm, 08-617 79 70

www.worldanimalprotection.se

Klicka på bilderna här under, för att komma till de sociala medierna.

Gillar

Kommentarer