Det händer det man inte vill

Lösningen finns här i inlägget

Har ni också märkt att när man stänger av en dator (Windows) och tror att man stängd av den, så är den inte riktigt avstängd? Det har hänt mig förr och kommer hända igen, vilket jag är övertygad om.

Jag stängde av min dator i förrgår och har inte för mig att jag använde den någonting igår. Ja, när jag slår igång datorn och den har startat upp, då kommer jag in på de senaste sidorna jag varit inne på via Google Chrome. Det var visserligen giraffer jag sökte på, men det ska ändå inte komma upp något tycker jag. Det ska vara helt blankt och webbläsaren ska inte öppnas av sig själv. Dåligt att det händer.

Ja, jag kör med Windows 10 och det känns inte bra att det är som det är med att stänga av datorn. Har en bärbar (laptop) Asus, om det nu hör hit.

Jag har läst på hemsidan hos PC för alla, att datorn inte stänger av sig helt när man stänger av den. Det visste jag inte, innan jag läste den där artikeln.

Detta lånade jag direkt från hemsidan hos PC för alla. Lösningen är i stället att välja Starta om för att rå på eventuella problem. Detta val genomför nämligen en fullständig avstängning innan datorn startas igen. Denna konstighet beror på Windows 10:s snabbstartsfunktion, som är aktiverad som standard. Den är bra och hjälper Windows att komma igång fortare – det gäller bara att vara medveten om skillnaden.

För att stänga av datorn helt, ska du göra följande. Ja, enligt PC för alla.

Om du verkligen vill stänga av på riktigt går det dock:
1. Klicka på Startknappen och välj Av/på-menyn som vanligt.
2. Håll ned Skift-tangenten.
3. Klicka på Stäng av.
Det går också helt att stänga av funktionen för snabb start i inställningarna för Energialternativ, men det är inte att rekommendera för en dator som fungerar bra som det är. Vem vill inte ha snabbare datorstart?

Nu vet jag ju vad det beror på, det som jag upplevt med min dator. Tack så mycket för hjälpen.

  • Annat
  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer