Det goda bruket - Café

Idag har jag varit med min bästa vän till Matfors och ätit lunch på Det goda bruket. Det var jättetrevligt att träffa henne igen, eftersom det var senast efter att jag fyllt år, någon gång i november. Det var mysigt att få åka själv med henne och att vi bara kunde prata vi två.

Jag tog en Brukets sallad, vilket innehöll grönsallad, svart quinoa, gurka, fetaost, Kalamata oliver, tomat och ärtskott. Idag ingick även halloumi. Till det fick man välja en basilikacreme eller en med honung/senapsdressing och jag tog den med basilika och den var väldigt god kan jag säga. Det ingick även bröd, smör och dressing. Det som också ingick var kaffe/te och bubbelvatten. Jag tog vanligt vatten, eftersom jag inte är så förtjust i Ramlösa.

Allt var supergott och det var ett trevligt litet ställe, som jag aldrig varit till förr. Jag är riktigt nöjd över att jag var där också. Det fanns även en butik, där man kunde köpa diverse saker om man ville. Jag köpte ingenting, men det var ändå mysigt därinne på något vis.

På hemvägen åkte vi förbi Tuna kyrka och jag fotade den från vägen. Den var ganska fin faktiskt, men ingen av de finare kyrkor jag sett.

Vi köpte även med oss en varsin bakelse som jag och min kompis man kunde äta tillsammans hemma hos dem, innan jag fick skjuts hem. Den här bakelsen innehöll inte bara choklad, utan även mint och det var en del av en After eight på toppen. Själva chokladpuddingen på toppen var ganska mastig och smakade mint den också. Inuti muffinsen i mitten, så var det lite lösare mintchoklad. Den var väldigt mastig, men god.

Jag tror det är lagom att dela två stycken på en sådan muffins, särskilt om man ätit lunch innan.

Summan av det hela är att jag gärna skulle kunna tänka mig att åka tillbaka dit någon gång, bara för att få uppleva den goda salladen och fikat en gång till. Kul att vara på ett ställe man aldrig varit på förut. Det var väldigt ljust, luftigt, fräscht och modernt. Ett stort plus, men ett minus för att de körde samma bakgrundsmusik hela tiden. Tror de hade samma låt på repeat eller något, den återkom i alla fall ständigt under tiden vi var där.

Toaletten var också väldigt fräsch och rymlig, ett plus även där. Kan varmt rekommendera en utflykt dit för den som vill och inte har annat för sig.

Gillar

Kommentarer

Honskriver
Honskriver,
Vilket mysigt cafe det ser ut att vara! Och muffinsen! Shit vad god den såg ut!
nouw.com/honskriver
mynameisjossan
mynameisjossan,
Muffinsen var en riktig höjdare och själva café var också en riktig fullträff faktiskt. Har du vägarna förbi Sundsvall, ta dig en avstickare dit vet jag. Det kan varmt rekommenderas
nouw.com/mynameisjossan
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det var riktigt mysigt faktiskt och hela miljön var fantatisk
nouw.com/mynameisjossan