Det gick verkligen fort att få den

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Jag vet inte om det var idag eller om det var igår, men det kom ett paket till mig på kommunhuset. Det som paketet innehöll var en ny och fräsch Mousetrapper Advance 2.0. Jag var inte där igår, så jag fick i vilket fall som helst paketet idag. Haft en äldre modell innan, men en rulle att snurra på för att klicka osv. Den gick sönder, så det blev att skaffa en ny.

Jag tycker den verkar helt perfekt och bra att använda. Men det är bara jag som ska få använda den, eftersom den är ett hjälpmedel för att kunna låta mig använda datorn på jobbet när jag inte kan använda vanlig mus på grund av problem med händerna.

Det ska kunna gå att installera drivrutiner till den, om man har internet i datorn. Det är något vi inte har på mitt jobb i den dator vi som kallas brukare får använda. Vi har även bara Windows XP som kom 25 oktober 2001. Det var ju inte så självklart att den där musen skulle fungera med det programmet, men det gjorde det. Ja, tack och lov. Jag fick inte till det, eftersom jag valde en trasig USB-port att stoppa in sladden i. Jag märkte det inte, så en kvinna från IT-avdelningen fick komma och hjälpa till. Jag hade inte en tanke på att prova byta till en annan USB-port, men det är lätt att vara efterklok. Det funkade med den förra musplattan, så jag tänkte inte mer på det. Det kändes lite surt att behöva ta in en IT-personal när jag själv egentligen vet hur man installerar den där musplattan. Bara stoppa in den i datorn med sladden i USB-porten, så löser sig resten själv.

På något vis ska det faktiskt gå att kunna använda och ändra var man vill ha funktionerna på de olika knapparna genom att ladda ned ett program i datorn eller använda en app. Hur det funkar behöver jag inte tänka på, det får vara så som det faktiskt är förprogrammerat. Jag kör på det, i alla fall tills vidare.

Under själva musplattan finns det ett glidskydd eller halkskydd, vad man nu säger. Det är väldigt bra, vilket inte fanns på min förra musplatta. Där under min hand, så finns också en lapp eller kanske man säger klistermärke där jag kan se hur de olika knapparna fungerar eller ja, vad de är till för.

Det är kommunen som står för kostnaden av den där musplattan åt mig, eftersom jag behöver den inom jobbet och inte privat (hemma) eftersom jag har en bärbar dator och inga extra tillbehör till den.

Vill du läsa om den här musplattan, så gör du det här. Det finns många bra och smidiga funktioner till den, bara det att jag nog inte få installera programvara till den på jobbets dator eller får jag? Det är någonting jag får kolla upp.

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för hittills. Ha en fortsatt fin kväll och ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Åh vad kul med ett paket! <3

nouw.com/hilma
mynameisjossan
mynameisjossan,

Den där grejen var ju behövlig om inte annat

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg har brukt en sånn i mange år, men min er litt annerledes. Den jeg har nå er tilpasset tastaturet mitt, som ligger støtt inntil. I tillegg har jeg (på jobb) ekstra støtte til armene.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Vad betyder tastaturet?

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tror dere kaller det for tangentbord, og er det brettet man skriver teksten på.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jaha, då förstår jag bättre. Är programvaran bra till den där? Man kan ju lägga in ett program i datorn till den

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Ja det er den, og jeg er veldig fornøyd med den. Tidligere koblet jeg på PC med kabel, men nå er både tagentbordet og moustrapern tråløs og kobles til via Blutooth.

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag har tyvärr inte trådlös och tror inte heller jag får lägga in ett program för den i jobbets dator

nouw.com/mynameisjossan
mynameisjossan
mynameisjossan,

Vad betyder tastaturet?

nouw.com/mynameisjossan