Det bästa som hänt mig

Hallå där ute i den berömda holken. Jag vet inte riktigt vad jag vill skriva i detta inlägg, men jag vill väl någonstans skriva av mig och berätta om det bästa som hänt mig i livet.

Det bäste kanske har hänt mig vid olika tillfällen och att det kan vara olika saker som hänt, men det absolut bästa för mig var när jag blev moster. Från början var jag väldigt osäker på hur det skulle vara, att jag inte skulle trivas, att jag skulle bli lämnad av mina föräldrar och att de bara skulle vara hos min syster hela dagarna efter jobb mm. Så blev det inte, vilket de också sa till mig. Jag trodde inte på det och mådde så dåligt att jag ibland inte visste var jag skulle ta vägen, det var ett rent helvete för min familj under den perioden.

Jag och min systerdotter klickade direkt med varandra. Jag träffade henne första gången då hon var 4 dagar gammal och det har jag inte ångrat en sekund. Jag skulle kunna gå genom eld och lågor för henne. Skulle hellre rädda henne 10 gånger om, ifall det skulle vara något och offra mitt eget liv för henne alla dagar i veckan.

Hon och jag är så nära varandra som man kan komma. Vi leker tillsammans på hennes villkor, vi ser på TV tillsammans, äter ibland mat tillsammans och det bästa av allt är att hon börjar kalla mig "Mostefin" eftersom jag både heter Josephine och är hennes moster.

Jag kan inte berömma den här lilla tjejen nog, eftersom det för mig inte finns ord som kan beskriva vad hon betyder för mig. Jag har lärt henne saker, sett henne växa upp från nyfödd till snart 2 år gammal. Jag har fått vagga henne i famnen som liten, fått äran att se henne skratta, leka, krypa, gå, springa och börja prata. Jag har lärt henne en hel del om livet.

Jag är så stolt att jag lärt henne en massa saker och hon lär mig hur det är att se på livet utifrån hennes perspektiv. Det är så härligt att hon inte är där för att döma, kritisera och se ner på någon person någonsin. För henne har alla människor lika stort värde verkar det som och det är någonting fler borde ta efter.

Barn har faktiskt den där synen på livet, så som jag önskar att andra äldre människor och de som växer upp i dagens samhälle också ska ha. Det är just det som gör att det inte skulle vara krig, orättvisor, mobbning osv. Det skulle vara fred på jorden, så att alla skulle kunna leva i harmoni med varandra på ett helt annat vis.

Jag är så glad över att jag har min systerdotter, att hon finns, gillar mig och tycker om att umgås. Att hon vill att jag ska vara med och ropar efter mig, det är någonting jag verkligen blir glad av. Att vi spelar Nintendo Wii tillsammans eller spelar är väl fel att säga, hon brukar titta på Just Dance 2020 och gillar låten "Baby Shark" och de jag visar här under

Även om jag kan bli slut och trött av min systerdotters byten hit och dit i spring, hoppanden, lek och stoj så älskar jag henne över allt annat på jorden just nu. Jag vet att hon tycker om mig också som den moster jag är.

Det är bra att jag kan fråga mina föräldrar, min syster mm om det är någonting jag inte förstår eller vet hur jag ska hantera med min systerdotter. För det mesta funkar allt bra mellan oss.

Jag kan sätta gränser på ett bra vis, även om hon inte förstår alltid varför jag inte vill visa henne fler bilder i mobilen eller någon fler video på YouTube när vi tittat ett bra tag tillsammans. Det är då hon kan bli ledsen, men det går alltid över efter ett tag.

Jag älskar barn, just för att det är så mycket lättare att umgås med barn än med andra typer av äldre eller jämngamla människor. Barn brukar på ett väldigt okomplicerat vis visa vad de känner, tycker och tänker hela tiden. Det är någonting som jag är bekant med i och med min diagnos och som jag kan relatera till och förstå. Där är det inga snåriga omvägar, utan rakt och ärligt. Det är också min melodi.

Jag är så glad över att jag har en systerdotter som för mig just nu är världens bästa, finaste och den absolut bästa på vår jord. Hon vill alla så väl känns det som och att alla ska ha det så bra det bara går. Hon är inte snål och delar gärna med sig av kramar. Har jag fått en kram, då ska andra i närheten också få kram. ♥

Eftersom att jag inte vill ha egna barn, så kan jag ändå någonstans känna en samhörighet med vilket barn som helst nästan. Jag känner mig sedd på ett helt annat vis än med andra människor. Så var det även när mina två yngsta kusiner var små och även när min bästa vän fick sitt första barnbarn.

Det är också skönt att jag kan umgås med min systerdotter ibland och kan vila upp mig emellan, när jag känner mig trött, slut och sliten efter att ha varit några timmar i hennes sällskap.

Tack för att du finns, min bästa systerdotter. Mosters ♥

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Stor lykke å bli tante (moster), og dere virker som dere har det så fint sammen. Små barn er så fine, og så ærlige å sier rett ut hva de mener og tenker 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Det är det som är så bra med barn, att de är ärliga osv. Det är sådant jag gillar i och med min diagnos 🥰

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Så fint du skriver. Förstår att du känner stor kärlek till henne. Kram❤

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Det gör jag jämnt liksom och tänker på henne 😍

nouw.com/mynameisjossan