Dagens tema - Safer internet day

Hallå där ute i den berömda holken. Idag har jag kollat upp vilket tema det är för dagen och insett att det är "Safer Internet Day" idag, vilket är en dag när vi påminns om hur viktigt det är att skapa ett mer inkluderande beteende online.

Safer Internet Day är ett EU-initiativ för att främja ett säkrare internet, med särskilt fokus på barn och unga.

Syftet med arbetet är bland annat att få barn och föräldrar att tala med varandra om vad barnen är med om på nätet. Ett mål är att motverka nätmobbning.

Sedan starten för 18 år sedan har Safer Internet Day spridits långt bortom sin ursprungliga geografiska zon och uppmärksammas nu i ungefär 170 länder världen över, däribland Kambodja, Kazakstan, Kenya och Ecuador, genom olika aktiviteter. Läser mer här.

Text, bild, video: YouTube, statensmedierad.se, twitter och några andra webbsidor.

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Åh, vad bra att du skriver om detta. Mkt bra initiativ av dig. Barn och unga som utsätts för både det ena och det andra på nätet är ju katastrof.

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Det är hemskt att anhöriga inte vet vad barn utsätts för på nätet eller vad de gör där ute när de inte ser. Barn ska aldrig för tidigt börja med att gå ut på internet och utsätta sig för saker i det där träsket. Allt som finns där ute är egentligen hemskt och någonting man ska akta sig för så länge man kan

nouw.com/mynameisjossan