Cancerfonden

Hallå där ute. Nu har jag sett galan "Tillsammans mot cancer". Jag kan inte låta bli att tycka det är hur hemskt som helst och sorgligt att denna sjukdom verkligen ska finnas.

Innan jag går vidare, så vill jag bara meddela att detta inte är något samarbete med cancerfonden.

Jag har en ingift släktning som gått bort i Cancer 2019 och så har jag min bästa vän som har cancer och aldrig kommer bli fri den. Jag tycker det är så jobbigt att veta att folk man tycker om är sjuka eller går bort i den hemska sjukdomen.

När jag fick veta att min bästa vän var sjuk i cancer, det var några år sedan... då tog jag en lång promenad, grät och mådde väldigt dåligt själv. Jag tyckte så synd om henne, att hennes liv kanske skulle tas ifrån henne. Jag sa till och med att jag hade tänkt vaka vid hennes sida, tillsammans med familjen om hon var på väg att gå bort. Tur som en tokig så gick hon inte bort, men äter mediciner och går på regelbundna kontroller för detta. Det är bra att det finns kontroller och så vidare. I och med att hennes immunförsvar är försämrat i och med alla behandlingar och mediciner som hon äter, så får hon inte träffa några människor förutom den familj hon bor under samma tak med. Ska hon träffa andra, så får det ske på avstånd och utomhus. Det är ju det här med pandemin som fortsätter spridas som en löpeld och alla som vill har inte kunnat få sitt vaccin ännu.

Det är på grund av detta jag känner att jag gärna skulle vilja bli månadsgivare med 100kr/månaden, för att bidra till forskning mot denna vidriga sjukdom. Jag känner att om jag kan hjälpa till, så kan jag göra det. Jag tänker att jag kan göra vad jag kan med det jag känner att jag kan bidra med. 100kr/månaden tycker jag det är värt om man kan bidra till forskning, om det även någon gång skulle vara så att jag eller någon i min familj skulle drabbas av cancer. Forskningen har redan kommit långt och idag kan man bota fler personer eller ge ett längre liv med medicin till fler än man kunde för 5 eller 10 år sedan. Bara det är ju ett framsteg.

Jag vill mer än gärna bli månadsgivare för cancerfonden och känner att det för mig är väldigt viktigt.

Det här med cancer kanske drabbar mig själv en dag och då vill jag att forskningen ska ha kommit längre, beroende på vilken form av cancer det gäller. Det vill säga, så vill jag gärna ha en behandling som räddar livet på mig eller gör så att jag kan leva ett värdigt liv, även om jag skulle behöva äta medicin för att bromsa cancern från att sprida sig. Nu har jag ju tack och lov ingen cancer vad jag vet, men om jag hade så skulle jag vilja ha den bästa möjliga behandlingen som kan ges till mig, utifrån den typ av cancer jag kanske har.

Jag vill även kunna hjälpa andra människor som just nu lider av cancer, har det jobbigt, måste få cellgifter och försöka överleda det. Jag vill att forskningen ska komma så långt att det går att ge ett värdigt liv till folk som kan behöva det in i det sista också. Jag tänker att jag som är frisk och mår bra kan leva utan de där 100kr/månaden, om de kan göra nytta på lång sikt inom forskning gällande cancer. Det har funnits cancer så länge det har funnits människor. Jag vill bidra till en bättre värld, där det forskas mer på detta ämne, att fler kan få bli friskförklarade, att man kan bromsa med mediciner eller annat så långt det är möjligt och att folk kan få leva flera år längre än vad man förut kunnat. Redan idag har vi gjort mycket, men vi måste göra mer.

Har du någon i din närhet eller har du själv drabbats av cancer?

Är du månadsgivare eller stödjer du cancerfonden på annat vis?

Vill du bidra? Swisha din gåva till: 901 95 14 eller bli månadsgivare här.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #cancerfonden #cancer #cancerforskning #bidrag #månad

Gillar

Kommentarer