Butiken gjorde mig allergisk

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det på sätt och vis är med mig om man tänker så. Helt och hållet bra är det inte.

Denna kväll eller eftermiddag var jag med min mamma till Birsta City. Jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid med att köpa julklappar. Jag som ännu inte själv fyllt år köper redan julklappar. Ute i väldigt god tid kan man säga.

Det blev även att käka middag där, vilket var längesedan just inne i Birsta City. Jag tog en Kebabtallrik med pommes. Den innehöll sallad, lök, tomat, feferoni, kebabkött och valfri sås. Jag tog vitlökssås. Sällan jag äter kebab, men det var riktigt gott.

Just det, Sundsvall är först i Norrland med att få hit butiken Normal. Det tycker jag inte alls var särskilt bra. Precis när jag kom till ingången, då kände jag hur det bara luktade. Vad luktade det, kanske du undrar? Jo, både parfym och skurmedel bland annat. Jag gick ändå in i butiken, dum som jag var. Det kändes som en hel evighet innan jag hade gått runt hela butiken och tagit mig ut. Skadan var då redan skedd, jag blev allergisk. Personer som kom efter mig testade parfym som man kunde testa där inne, vilket inte gjorde det bättre för min del. Jag ville bara så fort som möjligt komma ut ur butiken och inte gå in där igen. Aldrig mer att jag sätter min fot där igen, eftersom det både luktade parfym, skurmedel och andra starka dofter. Att man inte ska kunna låta även allergiker gå in i en butik sådär, utan att det ska vara fara för hälsan. Jag blir så arg. Jag vill inte sluta med att dö i en astmaattack som min mormor gjorde för ungefär 20 år sedan. Usch, hemska tanke. Som tur är var det inte fara för min hälsa, men jag kände mig ändå tjock i halsen och det lät annorlunda på rösten. När jag kom hem igen tog jag en allergitablett. Hade inget vatten eller annat att skölja ned allergitabletten med, annars hade jag tagit den direkt på plats.

Det finns även folk som sprutar på sig mängder av parfym, för de tror de ska lukta gott. Nej, det luktar inte gott med ett moln av billig parfym eller vilken parfym som helst egentligen som hänger kvar i luften långt efter att personen passerat.

Sist men absolut inte minst, så köpte jag ett par nya byxor hos Vero Moda. Du kan se de här.

Hoppas att du haft en fin eftermiddag och kväll hittills. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar

Kommentarer