Bra för miljön - Julklappstips

Hallå där ute. Vet du vem Tareq Taylor är? Vet du inte, så är han en svensk krögare, TV-kock och kokboksförfattare. Det jag tänker tipsa dig om som julklapp är att om du vill vara lite mer miljövänlig, så kan du ge bort en stekpanna till nära och kära.

Tareq utvecklar sitt eget varumärke By Tareq Taylor och tar nu fram en serie köksredskap med ett tydligt engagemang för återbruk, miljö och kvalitét.

Kitchenware by Tareq Taylor använder sig av en cirkulär affärsmodell för att minska deras klimatavtryck. Istället för att använda nya resurser, producera produkter, använda och sedan kasta dem efter användning förblir produkter och material i detta fall i användning så länge som möjligt innan de omvandlas till nya produkter. Resultatet är en minskning av avfall och skadliga effekter på miljön.

Stekpanna och plåtar tillverkas i Sverige av återvunna aluminiumburkar och aluminiumskrot som därmed nått slutet av sin livscykel. Materialet används på nytt och skapar ytterligare värde genom att tillverka en helt ny produkt - ”upcycling”.

När beläggningen på stekpannan eller plåtarna blivit sliten returneras de till Kitchenware by Tareq Taylor. I en unik process behandlas produkterna och återställs till nyskick. Det betyder att kunden slipper köpa en helt ny produkt i onödan samtidigt som man gör en viktig insats för miljön. Med detta smarta system kan alla vara med och bidra till en hållbar värld idag och för framtiden, utan att göra avkall på design, kvalité eller funktion.

Du kan läsa mer om det här och här.

ONEPan är del av ett cirkulärt retursystem, skapad för fler än ett liv. När beläggningen på din stekpanna blivit sliten, beställer du en ny återvunnen stekpanna och returnerar den du har. Din gamla återställs till nyskick och tas i bruk igen. Om och om igen.

Cirkulärt.

Återbruk, uppcykling och återanvändning för att minska vårt klimatavtryck.

Stekpannan tillverkas av återvunna aluminiumburkar och aluminiumskrot som nått slutet av sin livscykel. Man använder dem på nytt och skapar ytterligare värde genom att tillverka en helt ny produkt, dvs upcycling.

När beläggningen på stekpannan blivit sliten returnerar du den. I en unika process behandlas produkterna och återställes till nyskick. Det betyder att du slipper köpa en ny produkt i onödan samtidigt som man tillsammans gör en viktig insats för miljön. Med detta smarta system kan du vara med och bidra till en hållbar värld idag och för framtiden, utan att göra avkall på design, kvalité eller funktion.

Den stekpanna du skickat tillbaka ingår i en cirkulära affärsmodell och kommer att återanvändas.

Gör så här:

1. Köp produkten “Recycle ONEPan”.

2. När beställningen är mottagen skickas en stekpanna i nyskick till dig inom 5 arbetsdagar.

3. Packa ned din använda stekpanna i originalförpackningen som du får din nya stekpanna i och returnera till oss med den returfraktsedel som följer med förpackningen.

4. Tejpa fraktsedeln på utsidan och posta paketet inom 5 dagar.

5. Du kommer att få en faktura för din “Recycle ONEPan” då man mottagit din använda/utslitna stekpanna.

6. Man fakturerar dig för en ny stekpanna om man inte emottagit ditt returpaket inom 10 dagar.

Läs mer om detta här.

Det här kommer lätt att bli en av årets mest miljövänliga julklappar, som du kan använda om och om igen. Du behöver alltså inte köpa helt nytt, utan är med i denna eviga återvinner och återanvändning. Det är en smart grej tycker jag personligen.

P.S Jag har ingen sådan stekpanna.

P.S Bilder och viss text är lånade online.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligtinlägg #personligblog #personligtblogg #personligbloggare #julklappstips #julklapp #julklappar #christmastime #christmas #jul #jul2020 #julen2020 #presenttips #tipspåbloggen #tips #miljövänligt #miljömedveten #miljö #bra #gåva #wow #bästaköpet #kock #mästerkockar #kockar

Gillar

Kommentarer