Böter på 2.850 kr

Hallå där ute i den berömda holken.  Jag har blivit granskad och fått reda på att jag får böta 2850 kr för att jag har lagt upp en bild på Måns Zelmerlöw när jag skrev ett inlägg om vilka som ska skulle vara programledare i årets version av Melodifestivalen.

De som granskat och hittat mig är ett företag som heter copyright agent. Jag fick hem en sida med åtta papper jag ska läsa genom och betala till Danske Bank Sverige.

Jag brukar oftast uppge mina källor men vissa gånger glömmer jag och det här var en sån gång jag verkligen glömde. Jag brukar skriva att bilderna är lånade online och inte är mina och så vidare. Lånar jag något måste jag vara ännu tydligare med källa och uppge var jag lånat bilden och så vidare, om det ens räcker?

Bara att bita i det sura äpplet och betala för misstaget man gjort eller rättare sagt felet jag gjort. Från och med nu ska jag aldrig göra om det, utan göra rätt.

Även om du inte tror att det här gäller dig, så kan du bli granskad när som helst. Jag trodde inte att det här skulle hända mig och kunde inte ens drömma om det i min vildaste fantasi. Men tydligen har det gått så långt att jag har fått böter och betalar jag inte på utsatt datum, så kan det här gå mycket längre. Tyvärr.

Var försiktig med material du använder som inte är ditt eget. Uppge alltid källa. Jag har lärt mig en läxa av det här, om än en dyr sådan.

Ska se till att betala och se glad ut.

Gillar

Kommentarer