Boktips, en riktigt bra bok

Hallå där ute. Nu kommer jag att tipsa om en bok som är vinnare av årets feelgood 2019! Denna bok tycker jag är riktigt svår att lägga ifrån mig, när jag väl börjar läsa. Jag kommer liksom in i den och kan inte sluta läsa, dels för att den är så spännande, men också för att den innehåller kärlek, intriger, humor, spänning och krossade hjärtan. Hur bra bok som helst.

Jag kan inte säga att jag gråtit mig igenom boken, för det har jag inte. Den är istället stundtals så spännande, att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag måste då öka tempot i min läsning eller hoppa över några rader (gör aldrig det), för att komma till vad som händer i det som är så spännande. Som när systerdottern var borta hos en kompis, ljög för föräldrarna, var hemma hos några äldre killar med kompisen och sedan rymde ensam ut i skogen, när allt bara blev fel. Där var jag tvungen att läsa snabbare, för att få en klarhet i vad som hände där och då. Ja, du förstår nog.

Boken slutade inte som jag tänkt och trott, men ändå slutade den på ett sätt som jag kände mig okej med. Trodde dock inte att det skulle bli som det blev i slutet, efter allt som hänt. Slutet gjorde mig bara förbryllad, även om det slutade som det gjorde. Avslöjar inte någonting, om du själv vill läsa boken.

Att det är en kärleksroman väljer jag dock att avslöja.

Boken finns även som E-bok, pocket och en bok du kan läsa hos olika e-bokstjänster eller vad man kallar de, alltså via app i telefonen.

Handling: Allt börjar med den där weekenden i New York. Äntligen ska Julia få tid tillsammans med sin stora kärlek, som hon annars bara träffar under stulna ögonblick i sin lägenhet. Men när de stöter ihop med Julias expojkvän Jack blir inget som planerat. Av bara farten ger Julia sken av att hon och Rickard lever ett helt annat liv än de gör. Det som de en dag ska leva. Något som får större konsekvenser än hon kan ana.

Samtidigt får Julias syster ett brev vars innehåll hon inte tänker avslöja för någon, allra minst Julia. Men när Julia gör en besynnerlig upptäckt blir det allt svårare för hennes syster att hålla tyst om den familjehemlighet som riskerar att förstöra allt. Julia inser i sin tur att hon inte längre kan ducka för de stora frågorna. Vill hon verkligen ha den framtid hon trott? Finns det några känslor kvar mellan henne och Jack? Och vem var det egentligen som krossade vems hjärta den där gången?

Julia och Jack är en kärlekshistoria om när livet vänds upp och ner och kolliderar med drömmarna. Om hur väl bevarade hemligheter och lögner kan skapa missförstånd och djupa sår som verkar omöjliga att övervinna.

Bilderna är på författaren till boken, Anna Lönnqvist, som jag lånade online.

Författare: Anna Lönnqvist Utgiven: 2019-02-06 Antal sidor: 330 Förlag: Louise Bäckelin Förlag

  • Boktips
  • 60 visningar

Gillar

Kommentarer