Boktips - Bokhandeln på Riverside drive

Jag tänker tipsa om en bok jag håller på att läsa just nu. Kanske är det en fin present att ge i julklapp till någon som älskar att läsa böcker själv? Jag fick boken av min bästa vän, sedan hon läste den själv och sa att det kunde vara en bok för mig. Hon hade ju alla rätt där, boken har liksom allt. Inte för att jag har läst ut den ännu.

Vad handlar boken om?

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Vad tycker jag om boken?

Man måste inte ha läst ut en bok, för att ge en recension på den.... eller jo, egentligen. Jag kan berätta om det jag läst hittills och det är mer än halva boken.

Jag tycker att boken är väldigt spännande och jag blev uppslukad från första början. Det handlar om en person som heter Charlotte, som blivit änka när hennes sambo dog. Hon driver ett skönhetsföretag, men när hennes moster Sara som hon aldrig träffat dör och låter henne ärva en hel bokhandel i London, så åker hon dit i alla fall. Hennes moster har berättat en massa saker om Charlotte, så hennes kollegor i bokhandeln vet redan vem hon är. Till råga på allt är hon väldigt lik sin moster till utseendet. Det kan tilläggas att Sara inte inte vet någonting om henne, mer än det hon fått reda på genom Facebook.

Man får följa med Charlotte när hon bestämmer sig för vad hon ska göra med bokhandeln, när den är på väg att gå i konkurs eftersom det är ont om pengar och även en massa annat. Man får även följa med när Charlotte lär sig hur det är att driva en bokhandel, tar emot kunder och försöker ordna till så gott det går för att den här bokhandeln ska gå med vinst.

Det roliga är att man även får följa med bakåt i tiden, till den tid då Charlottes mamma Kristina och moster Sara åker till London helt ensamma för att bygga upp tillvaron där. Kristina har svårt med språket, så Sara sköter snacket till att börja med och så får man följa med på deras äventyr.

Allt är tydligt uppdelat mellan nutid och dåtid. Annars brukar jag har svårt att förstå om det hoppar för mycket mellan då och nu, men det görs här på ett bra vis kan jag tycka.

En väldigt spännande bok tycker jag, som i alla fall jag har svårt att lägga ifrån mig. Jag vill bara ha mer och mer, få veta en fortsättning på allt hela tiden.

Eftersom jag inte ännu läst slutet, så kan jag inte bedöma hur det är. Inser ju att jag borde läst ut boken, innan jag gav den här recensionen. Nu är det som det är och jag är nöjd med det jag läst hittills.

  • Boktips
  • 147 visningar

Gillar

Kommentarer