Bokrecension - Så lärde jag mig att älska min kropp

Den här boken har jag precis läst ut och tänkte därför ge er min syn på den i en recension.

När jag fick reda på att @lindamarienilsson skulle släppa sin bok, blev jag eld och lågor. Jag förhandsbeställde den och fick hem den i bra tid till släppet.

Jag har följt Linda-Marie på Instagram och YouTube ett längre tag. Jag fick nys om henne av en slump, efter att ha kollat på en video via YouTube, så kom hon upp som förslag och jag spanade in. Helskotta vad hon levererade. Jag tänkte först saker man inte ska tänka och tycka, men efterhand har jag givit henne kärlek, pepp, stöttning och skrivit snälla ord. (Skriver aldrig elaka saker via nätet eller säger sådant till någon) Allt snällt man kan få behövs i vårt samhälle på ett eller annat vis.

Boken berörde mig på ett vis jag aldrig varit med om förr. Jag kände med Linda-Marie, eftersom jag tycker det är sorgligt hur hon sett på sig själv och sin kropp genom åren. Att hon inte känt sig värdig att älskas på grund av att hon känt sig äcklig, ful, tjock och allmänt fel.

Det finns ett brev i boken som Linda-Marie skrivit till sitt 12-åriga jag. Den fick mina armar att få gåshud, när jag läste de där raderna för min syster en dag. Jag rös i hela kroppen, av att det var så himla fint skrivet. Det berörde på djupet liksom och fick mig att tänka till.

Boken borde vara en ögonöppnare för människor, som precis som jag behöver lära sig att älska sig själva på inte bara ett vis, utan på alla vis det går. Detta är en bra bok, en bibel till att lära sig att älska sig själv på alla plan det går. Man står alltid sig själv närmast i alla lägen och kan aldrig smita från sig själv, någonsin. Det spelar ingen roll hur trött eller less du är på dig själv, du kan ändå inte fly från dig själv.

Dessa ord har berört mig, på mer än ett plan. Jag är så lycklig att jag fått läsa denna bok, att jag fått fundera, känna, älska och försöka förstå hur Linda-Marie tänker och tycker.

Jag menar, kan hon älska sin kropp, så kan ju jag älska min. Det spelar ingen roll vad andra ser för fel och brister. Du ska vara glad över att du har en kropp, att den är din, att du mår bra och trivs i den kropp du fått. Du har bara den.

Linda-Marie är en stor förebild för mig, en sjuhelsikes kroppspositivist och en underbar människa, som verkligen bryr sig om sina medmänniskor. Det är stort av henne att bry sig så pass mycket, som hon verkligen gör.

Glöm inte att tagga dina bilder med #allastorlekarärvackra via sociala medier.

  • Boktips
  • 178 visningar

Gillar

Kommentarer