Bjudmiddag spontant

Idag har jag träffat min nya jobbarkompis och lärt känna henne. Vi pratade om våra liv lite granna, men gick inte in på detaljer så. Vi berättade var vi gått i skolan och om familj, var vi är uppvuxna mm.

Idag hände det inte så särskilt mycket på jobbet, mer än att jag fick hjälpa till att torka disk, sopa golvet i café mm. Sedan hjälpte jag min nya jobbarkompis att riva papper i en rejält stor maskin. Jag delade ut papper åt henne, hon rev och så höll vi på så tills en hög med papper var borta. Säcken till maskinen blev full, den pep och vi fick öppna den för att fixa med den. Även sopa upp småbitar av pappret som blev på golvet.

Efter jobbet kom jag på spontant att bjuda mina föräldrar på middag. Jag kom på när jag hade handlat och kommit hem, samt börjat laga maten att det blev så mycket att det räcker att bjuda på.

Hörde av mig till mina föräldrar och de kom efter sina arbeten, för att äta hos mig. Det som blev var köttfärssås med spaghetti. I den hade jag smör till stekning, köttfärs, gul lök, kikärter, hela champinjoner på burk, krossade tomater med basilika, några olika kryddor svartpeppar, salt, oregano, ketchup.

1. Stek köttfärsen med en klick smör tills den inte är rå längre
2. Skala och hacka löken i bitar, häll ner den i stekpannan och rör runt till den blivit mjuk
3. Häll i krossade tomaterna och låt de koka ihop
4. Häll av spadet till champinjonerna och kikärterna, häll i stekpannan. Låt de bli varma
5. Krydda med svartpeppar, salt, oregano och ketchup efter eget tycke
6. Tillsätt även lite vatten, för att det ska bli mer såsigt

  • Mat/Bak
  • 65 visningar

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Gott! Dimman ser härlig ut tycker jag även om det blir enerverande i längden. Men vackert också. Gillar faktiskt bilden. 💕

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag tycker att dimma kan vara fint, men jag vill inte ha det allt för länge liksom, det känns inte som om det är så kul.

nouw.com/mynameisjossan