Biokväll

Ikväll har jag varit på bio med bästa Annika på Folkan i Söråker. Vi såg "Unga Astrid", en film som handlar om Astrid Lindgren helt enkelt. Den handlar om hennes liv, hur det har varit för henne under livet mm.

Här kan du också läsa vad Astrids egen dotter Karin Nyman tycker om filmen.

Vad tycker jag själv om filmen? Det är en film man blir glad av, även om den är sorglig på sina håll. Jag känner en känsla av att må bra, efter att ha sett den. Kan verkligen rekommendera den, även om den utspelar sig på den tiden då Astrid Lindgren var ung.

Jag tycker att den har vad en film ska ha, både sorg och glädje. Även om man inte får skratta, så finns det ändå glädje på något vis.

Jag har funderat på en sak, som inte hör till filmen, men... Varför är det nästan alltid regn när det är sorgligt i filmer? Jag blir inte klok på det. Jag har sett det både i svenska och utländska filmer.

Handling: När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

Skådisar: Alba August, Sofia Karemyr, Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson, Magnus Krepper, Maria Fahl Vikander, Henrik Rafaelsen, Liv LeMoyne, Maria Alm Norell

Längd: 2 timmar och 3 minuter Åldersgräns: 7 år

Gillar

Kommentarer