Bio med Annika

Denna eftermiddag var jag med min ledsagare Annika på bio inne i Sundsvall och såg The Lion King. Filmen i sig var välgjord och hade fina karaktärer. Jag håller med en recension av filmen jag läst för ett tag sedan, att det var som att se en naturfilm och att karaktärerna inte hade någon hjärta eller själ. Det var också väldigt mycket eller nästan allt man kände igen från den tecknade filmen. Jag kan uppriktigt säga att jag hela tiden hade den tecknade filmen i hjärnan och hade svårt att släppa den. Nej, har man sett den tecknade så jämför man de båda. Jag gjorde i alla fall det och kom fram till att den tecknade har fler gulliga karaktärer och Simba som unge ser sötare ut. Jag tycker nog att den tecknade är snäppet bättre, där berörs jag på ett annat vis liksom. Här rörde jag inte en min när Simbas pappa Mufasa blev dödad. Till den tecknade storgråter jag som ett barn och tycker det är himla sorgligt här och där. I och för sig har jag då sett den på Svenska. Den här gången blev det engelska, men det ska inte spela någon roll för handlingen tycker jag.

Jag såg inte filmen i 3D, men den hade nog inte blivit bättre för det tror jag. Jag såg inte filmen med svenska röster, utan med engelska.

Disneys klassiska succé kommer nu i en helt ny tappning och tar oss till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men alla i kungariket uppskattar inte att en ny lejonunge har fötts. Scar, Mufasas bror – och den tidigare arvingen till tronen – har egna planer.

Slaget om Lejonklippan genomsyras av förräderi, tragedi och drama vilket slutligen leder till Simbas flykt. Med hjälp av ett udda par nyfunna vänner måste Simba nu lista ut hur han ska lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans.

Donald Glover gör rösten till Simba, som Nala hör vi Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones är Mufasa och som Scar hör vi Chiwetel Ejiofor. Seth Rogen och Billy Eichner har lånat sina röster till Pumba & Timon.

De som lånat ut sina röster till engelska filmen är: Chiwetel Ejiofor, John Oliver, James Earl Jones, John Kani, Alfre Woodard, JD McCrary, Shahadi Wright Joseph, Penny Johnson Jerald, Keegan-Michael Key, Eric André, Florence Kasumba, Seth Rogen, Billy Eichner, Amy Sedaris, Chance the Rapper, Josh McCrary, Donald Glover, Beyoncé. Hela röstlistan till engelska filmen hittar du här.

Genre: Drama, äventyr, musikal, barn, äventyr, animering Inspelningsår: 2019 Åldersgräns: 11 år Längd: 1 timma och 58 minuter.

Animering/karaktärer: 5 av 5 Handling: 2 av 5

Rekommenderar inte att se filmen på bio, för den är inte värd det. Värd att ses på TV, när man kan streama den eller liknande.

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Åh längtar så efter att se denna och se vad jag tycker! Med Skönheten och Odjuret blev jag jättebesviken 😭❤️
nouw.com/frulindhamn
mynameisjossan
mynameisjossan,
Skönheten och odjuret tycker jag var jättebra. Den där scenen med hennes mamma, vad som hänt henne var ju onödig. Hade aldrig i den tecknade funderat på vad som hänt hennes mamma. Annars gillar jag filmen och tycker den är bra.
nouw.com/mynameisjossan
Frulindhamn
Frulindhamn,
Jag tycker den var lite känslolös. Scenen när han ger henne biblioteket är extremt känsloladdad och vacker i tecknade, men mer ”äh” i den nya. Och när hon lämnar honom i den tecknade verkligen hör man hur hans hjärta brister när han ryter. I den nya sjunger han en ganska mesig sång istället 😂. Skönheten och odjuret har alltid varit min favorit och jag tycker verkligen inte den motsvarade mina förväntningar. Inte ens nästan 😫
nouw.com/frulindhamn
mynameisjossan
mynameisjossan,
Min syster gillade inte heller den, även om hon älskar den tecknade. Hon är dock inget fan av Emma. Jag själv tycker om den. Det är ju så att alla tycker olika och tur är ju det. Inte kul om alla tycker exakt samma 😊
nouw.com/mynameisjossan