Besök Timrå i Västernorrland

Hallå alla där ute. Jag är så glad och stolt att vara en del av Timrå, att jag bor i Timrå, lever i Timrå och också jobbar i Timrå.

Många av er kanske inte känner till varken Martin Häggström eller hans fru Anna Hanning Häggström.

Du hittar Martins hemsida här.

Jag är hemskt glad att få vara en del av vårt vackra Timrå. Här är jag född och uppvuxen. Jag har i alla fall bott i Timrå hela mitt liv.

Följ gärna länken till hemsidan om #fromtimråwithlove.

Bilder, videos, texter mm som du lägger upp på sociala medier och som är tagna i Timrå bör tagas med haschtagen #fromtimråewithlove. Bara så att ni vet det.

Jag tycker att videon säger så mycket, den osar verkligen Vivsta (Timrå centrum) med Mariedals mellanstadie/högstadieskola, kommunhuset, torget, hockeylaget Timrå IK mm. Om du inte varit i Timrå någon gång, så är det hög tid att du tar dig en sväng hit om du har vägarna förbi. Vissa åker bara förbi och ser en del av Timrå på håll, från motorvägen. Det är inte att visa upp en del av Timrå kommun tycker jag. Denna kommun har mycket mer att visa, än att bara ses när man åker igenom vid utkanten av centrum.

Här hittar du hemsidan till Timrå kommun. Vill du läsa lite historia om Vivsta (Timrå Centrum), gör du det här.

När jag gick i lågstadiet och mellanstadiet, så gick jag på en skola som heter Vivsta skola. Den stängdes 2014, efter att ha använts som skola i 105 år, december 2014.

Det sägs att det spökar på Vivsta skola. Det är nämligen någon som går igen, förmodligen en ung elev som sades ha hittats hängd på skolvinden i en utav takbjälkarna. Det finns en otäck kraft på vinden, i tornet och i aulan, som är de äldsta delarna av hela skolan. Dörren till aulan är alltid låst, men en gång var dörren öppen. När en person jag hittade detta på nätet hos, gick upp för den gamla vindstrappan, lyste taklampan och man kände någons närvaro. I aulan, kan man höra dörrar knaka och känner sig väldigt iakttagen när man står på vissa ytor i rummet. I tornet, där det en gång i tiden var gamla lärarbostader, får eleverna nästan aldrig arbeta ostört. I ett av rummen, som en gång var rektorns rum, känner man sig ständigt iakttagen och känner en otäck känsla runt en av väggarna.

I Timrå finns förresten också Östrands massafabrik, som byggdes ut för 7,8 miljarder kronor. Mer om detta kan du läsa här. Folk som åker förbi eller besöker Vivsta brukar tycka att det luktar ganska illa ibland, det är för att Östrand släpper ut rök som gör att det ibland kan lukta så illa att man i folkmun säger att "det luktar Östrand". Fabriken är en sulfatfabrik faktiskt. Östrand producerar 90 procent sulfatmassa och resten är mekanisk pappersmassa.

Historien om fabriken kan du läsa här och här, eftersom det står lite olika saker på de olika länkarna och alltså det står inte olika uppgifter om samma sak alltså. Du förstår nog när du läser på länkarna.

För övrigt är jag väldigt stolt över att vara en del av allt som händer i Timrå kommun. Sist, men inte minst så vill jag tipsa om aktiviteter att göra i kommunen. Det är då bara att följa länken här, för att se vad du kan hitta på i Timrå kommun.

Timrå kommun har förresten Norrlands äldsta simhall med en 25-meters bassäng. Simhallen invigdes 1957 men bastu och tvagningen öppnade redan 1956. Nu håller man för fullt på att bygga en ny simhall som ska finnas i anslutning till NHK-arena, elljusspår, tennishall, padelcenter mm, vid idrottsplatsen. Man vill ha allt samlat på ett och samma ställe nu. Den nya simhallen kommer att kosta 220 miljoner kronor att bygga. Här kan du se hur den kommer att se ut.

För att inte tala om vårt kära Y, målat av Bengt Lindström. I fjol rustades det upp, vilket tog 6 månader och kostade 4 miljoner kronor. Hemsidan till Y:et hittar du här.

Sedan har vi ju även Skeppsham, Åstöns forna fiskesamhälle med deras museeum. Du kan läsa mer om det här och även hyra en fiskarstuga att bo i, om du skulle vilja.

Discgolfbana finns vid Fagerstranden bland annat. Timrå gårdsbutik är också väl värt ett besök.

Det finns mycket mer att se och upptäcka i Timrå kommun, än det jag tagit upp här. Vi har både kampingar vid Bergeforsen, Vivstavarvstjärn mm. Jag har inte tagit upp allt, eftersom det är så mycket mer än det jag skrivit här. Du skulle inte orka läsa allt ändå och jag kommer i skrivande stund inte på allt som finns här heller.

P.S Bilderna är fotade vid olika tillfällen och absolut inte nu, som du kanske ser.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Vackra platser där du bor. Roligt att du är stolt över din kommun! Kram

nouw.com/shining