Bästa julkalendrarna genom tiderna

Vilka julkalendrar gillar du bäst?

Mina favoriter är nog Sunes Jul (1991), Mysteriet på Greveholm (1996), Julens hjältar (1999) och Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst (2012)

Mysteriet på Greveholm

Den tokiga familjen Olsson flyttar ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de i det ensliga slottet Greveholm i stället för det hus de egentligen skulle hyra. Det visar sig att det spökar på slottet, men det skrämmer inte de yngre barnen, Lillan och Ivar, som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier. Storasyster Melitta är dock mycket rädd för spöken (och även spindlar) och vill flytta hem igen. Snart kommer hon i kontakt med tidningsbudet Måns som bestämmer sig för att fotografera spökena Staffan och Jean. Så småningom utvecklas deras vänskap till en kärlekshistoria. Föräldrarna Leif och Astrid tror inte på spöken, och är helt ovetande om vilket mysterium som barnen börjar kasta sig in i. Spökena vill nämligen till en början få bort familjen från slottet, men efter ett tag inser de att hemligheterna som ruvar i slottet till sist bör avslöjas en gång för alla.

Du hittar kalendern här

Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Julkalendern handlade om en ny familj som flyttade in på Greveholms slott. Den utspelade sig sexton år efter att familjen Olsson flyttade in. Spökena Jean och Staffan bodde nu ensamma på Greveholm. Slottet har under en tid stått och förfallit, men när en ny familj flyttar in på slottet blir spöken glada över att äntligen få lite sällskap. Spökena vill nämligen göra allt för att familjen ska trivas i sitt nya hem. Men det visar sig snart att slottet ruvar på betydligt fler hemligheter än vad någon tidigare trott.

Du hittar kalendern här (Teckentolkad)

Sunes Jul

Karl SUNE Rudolf Andersson heter han, huvudpersonen i julkalendern. Sune är en drömmande och betraktande 9-åring med ett gott öga till tjejer. Om man får tro honom själv så är han en riktig tjejtjusare. Sunes familj är en helt vanlig familj som försöker fira en helt vanlig svensk jul, vilket inte alltid är helt lätt.

Du hittar kalendern här

Julens hjältar

Kalendern handlar om några förmänskligade julgransprydnader: Julbocken, Julstjärnan, Julkulan, Pepparkaksgubben och de två unga julgranstomtarna. Av misstag råkar de hamna bland soporna i ett soprum och där möter de en hund som kallar sig för Julhunden. Egentligen är han en maskot för fotbollslaget Hammarby, men han utger sig för att vara en julsak han också. Julhunden hjälper julgransprydnaderna med olika planer och projekt för att komma upp till familjens lägenhet och deras gran före julafton. Planerna går inte alltid som planerat.

Du hittar kalendern här

  • Hiss/Diss
  • 114 visningar

Gillar

Kommentarer

charlottahagg
charlottahagg,
Älskar mysteriet på Greveholm!! 😊
nouw.com/charlottahagg
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
jag kommer alltid älska mysteriet på greveholm från -96, den är utan tvekan min absoluta favorit hehe 😊
nouw.com/nikolinapettersson
erikssontowa
erikssontowa,
älskar den gamla mysteriet på greveholm <33
nouw.com/erikssontowa
mynameisjossan
mynameisjossan,
Den är ju en favorit
nouw.com/mynameisjossan