Att väga några kilon mer

Det här har jag skrivit på min story, inne på Instagram. Jag känner fortfarande att det är sant och vill berätta om det för hela världen. Jag tycker att många fler av er borde få ta del av detta. Det är inte alla som läser min blogg som följer mig på Instagram heller, så here we go.

Ett tag innan jag skrev det där som börjar med Screw me, så kom jag med en annan text på min story på Instagram.

Jag skulle också vilja känna den där sköna känslan när man verkligen är stolt över sin egen kropp, precis så som den ser ut just nu.

Att man inte ska tänka på att bära en viss typ av klädesplagg, för att inte visa upp delar av kroppen man inte är stolt över.

Att inte tänka "jag kan inte ha den här tröjan, den gör att jag ser fet ut".

Jag vill sluta jämföra mig med andra, men inte lätt i en värld där man ska se ut på ett visst vis för att passa in.

Följer många kroppspositiva konton på instagram, men är långt ifrån nöjd med min kropp.

Gör ingenting med min kropp, utan låder den vara som den är helt enkelt. Varken mer eller mindre.

Egentligen är inte storleken på kroppen avgörande för hur man är som person. Det är insidan som räknas.

Vill man går ner i vikt, så ska det vara för sin egen skull och inte för att samhället ser ut på ett visst sätt eller för att någon annan påpekar det.

Jag måste börja tänka positivt vad gäller min kropp. Jag är vuxen och har någonting att leva upp till, att inte visa eller prata om min kropp negativt när min systerdotter växer upp.

Jag pratar inte negativt om min kropp ändå, jag bara tänker för mig själv när jag ser folk i media som framstår som så smala och lyckliga. Långtifrån alla, men många är de.

Om folk med större storlek kan vara lyckliga över sin kropp, så kan ta mig tusan jag också.

Jag är inte extremt stor åt något håll sådär, men ändå inte smal heller. Jag är mig själv och ska fortsätta med det. Vad är några kilon hit eller dit, så länge man mår bra och har hälsan i behåll?

Screw me. Antingen accepterar jag att jag ser ut som jag gör eller så gör jag någonting åt det.

Fuck, det finns så mycket annat att klaga på än vikten här i världen. Vad gör några kilon hit eller dit? Huvudsaken är att man är snäll och trevlig mot sina medmänniskor och vill gott här i världen.

Det finns förebilder och så finns det förebilder. Fuck jag ska inte klaga på att jag är tjock eller tänka på det, för att kunna leva livet. Jag mår bra och har hälsan i behåll, inga större bekymmer i livet eller så.

Kan man inte vara lycklig för att man har några kilos övervikt? Hell yes, det kan man. Man behöver inte se ut som normen bara för att man förväntas se ut som så efter vad media prackar på oss.

Inget mer grubblande över min vikt. Det lovar jag inte att hålla, men jag ska försöka. Antingen gör jag någonting åt det eller så klagar jag inte eller tänker dumma tankar om mig själv.

Jag är ingen sämre person än någon som är smal och så vidare.

Jag har folk omkring mig som tycker om mig och bryr sig om mig för den jag är. Det gör att jag ska vara nöjd med den jag är, eftersom det kunde varit så mycket värre.

Jag följer kroppspositiva konton på Instagram. Några som jag följer och väljer att lyfta fram här är:

Linda-Marie Nilsson. Du hottar hennes Instagram här.

Pauline Lindborg. Du hittar hennes instagram här.

Anna. Du hittar hennes instagram här.

P.S Bilderna har jag lånat online, medan texten är min egen. Säg till om du inte vill figurera i min blogg, så tar jag bort dig.

  • Tankar
  • 73 visningar

Gillar

Kommentarer