Att blogga mot sin vilja

Hallå därute i den berömda holken. Jag tänkte ta upp lite om hur det är för mig att ha en blogg. Andra får göra som de själva vill med sin blogg och sitt bloggande, jag kan bara skriva utifrån mig själv och hur jag känner.

Jag undrar om man verkligen måste blogga när man känner att man inte har någonting att komma med eller när man känner att man bara inte orkar blogga rent ut sagt. Jag vet att man inte ska känna någon press på sig att blogga, om man inte känner att man ville eller har lust.

Jag är en sådan som oftast känner att jag vill blogg, tycker det är kul och gillar att få kommenterar, gillande mm. Men så finns det ju också de där perioderna, då jag känner att "vad gör jag här?", "borde jag fortsätta blogga?", "varför ska jag behöva skriva varje dag?", "är det nödvändigt att dela med sig av sitt liv?". Listan kan göras lång.

Om jag känner att "nej, jag orkar inte blogga idag", det är då jag tar mig för att skriva det i ett inlägg, istället för att bara lämna bloggen tom just den dagen. Jag vill aldrig att bloggen ska gapa tom. Jag menar min blogg, för jag vill alltid att folk ska ha någonting att läsa när de tittar in, även om det bara är att jag läger ut en bild, skriver någon liten rad eller skriver att jag inte orkar blogga idag, att jag inte har någonting att komma med.

När jag ska bort eller vet med mig att jag inte kommer orka blogga, då gör jag tidsinställda inlägg, så att det alltid finns någonting att läsa i min blogg oavsett vad. Jag kan verkligen inte bara lämna bloggen tom och inte ha någonting på lut som jag kan använda som uppdatering när jag inte har lust eller så att blogga. Kanske är det så att känner pressen på mig ibland att prestera, vara den där duktiga personen som visar att hon också kan det här med att blogga, oavsett vad.

Är jag trött och slut, så måste det ändå komma upp ett litet inlägg i alla fall. Jag brukar inte alls så ofta skriva tidsinställda inlägg, så jag får allt som oftast köra på med att skriva något inlägg eller slänga ihop några rader i farten, om jag ska göra någonting annat och inte har något tidsinställt på lut. Oftast vet jag ju med mig att jag ska iväg på till exempel en lördag med min pappa i naturen och kan ställa för ett tidsinställt inlägg kvällen innan, så det är inga problem.

Jag lämnar aldrig min blogg tom, utan att skriva någonting alls eller ha någonting där att komma med. Jag vill helt enkelt inte att bloggen ska gapa tom i flera dagar, veckor eller till och med månader. Jag skriver oftast varje dag, eftersom jag gärna slår igång min dator, sätter mig ner och tar tag i bloggen. Jag är som sagt inte mycket för att bara strunta i allt när jag känner att jag inte har någon ork, lust eller vad det nu kan vara.

Bloggen är som mitt barn kan jag säga, någonting jag matar med ord och bild för att förmedla till andra. Jag är tack och lov inte som förr, då kunde jag aldrig låta bli att skriva ett blogginlägg alls. Då kunde det bli rena rama fighten med ord, om mina föräldrar tyckte annat än mig vad gällde bloggandet. Även om jag var hur trött och slut som helst, så satte jag mig ändå ner och tog tag i att redigera bilderna från systemkameran i Photoshop, så fort jag kom hem från att ha varit i naturen med pappa eller var jag nu varit. Jag hade inte ens tid till att ta det lugnt och kunna andans. Det var bara "pang" på det, utan att försöka känna efter hur jag mådde. Jag kunde vara så trött att jag knappt orkade sitta upprätt, men ändå skulle jag fixa ett blogginlägg åt er med nyredigerade bilder från systemkameran.

Nu är det verkligen så att jag inte har den pressen på mig. Jag kan ju absolut fixa bilder och redigera, men det ska då vara på mina villkor. Jag brukar oftast också fota bilder med mobilen, så att jag har lite sådant att gå på när det känns att det behövs, då jag kommer hem efter att ha varit ute med kameran och inte orkar fixa med bilderna från kameran direkt. Det är någonting jag brukar tänka på att göra, alltså fota med både systemkameran och mobilen, så att jag inte behöver stressa och tänka på att jag behöver redigera bilderna på en gång med Photoshop. Då kan jag redigera mobilbilerna lite lätt med någon app i mobilen och så är det inte hela världen om jag inte orkar redigera bilderna från systemkameran just då, utan gör det vid senare tillfälle. Det kommer ju upp ett inlägg ändå här i bloggen, även om det inte är med just bilderna från systemkameran.

Jag har hört så många gånger från mina föräldrar att jag inte behöver ha någon viss dag eller tid då bilderna ska vara redigerade och klara eller att själva inlägget ska vara uppe i bloggen någon speciell dag, tid eller månad. Det är då så att jag kan redigera när jag själv vill, har ork och lust. Det är någonting jag blivit bättre på att ta till mig med åren, att inte stressa fram ett resultat som i slutändan inte är något jag blivit särskilt nöjd med ändå, bara för att det ska upp någonting i bloggen.

Jag brukar nästan aldrig blogga mot min vilja, eftersom jag då vet att det blir slarvigt, halvdant och ingenting jag kan stå för på det stora hela ändå. Bättre att man gör någonting man kan stå för, än att publicera ett halvdåligt resultat. Hellre ett inlägg för lite, än någonting man ändå inte är nöjd med. Ja, så tänker jag.

  • Tankar
  • 33 visningar

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Tycker det låter vettigt allting. Jag tror jag känner mindre behov av att skriva när jag mår bättre. Har också haft förskrivna inlägg.

Jag brinner fr en del ämnen och dessa kan jag känna behov av att ta upp. Sedan är det andra mer för gemenskap och för att jag alltid gillat att skriva.

Hoppas att du har en fin dag. Kram❤

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag tycker heller inte att man ska skriva bara för att man känner att man måste. Jag skriver inte bara för att jag mår bra, har det bra och känner mig nöjd med det. Jag skriver för att det är kul tyckte jag att göra det. Jag älskar att skriva.

Hur mår du idag? Hoppas att allting är fint med dig och att febern gått ner ❤🥰

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Och jag tycker det är roligt med dina inlägg då de är så himla blandade. Man vet aldrig vad som dyker upp. En riktig godispåse.

Jag kan ju inte alls detta med sociala medier. Är verkligen nåt att lära sig hur det funkar. Jag vet inget om oskrivna regler kring detta osv. Står det bokstavligt ge kommentar eller egna åsikter/erfarenheter så ger jag det. Men det stämmer inte alltid har jag förstått. Svårt detta.

Jag har inte gjort särskilt mkt alls. Är fortfarande lite febrig och hängig. Så trist. Vad har du haft för dig och hur mår du?❤🥰

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Idag har jag inte gjort mycket. Nu på eftermiddagen efter jobbet kom mamma och hade handlat lite kebabrulle som vi åt tillsammans. Det är mysigt att man kan hänga tillsammans också. Även om vi ses varje dag ändå, så är det speciellt när vi kan äta tillsammans hos mig och inte att jag alltid äter hos henne och min pappa. Mina föräldrar bor ju tillsammans. Med mig är det bara fint, tackar som frågar ❤❤😊

nouw.com/mynameisjossan
Hilma
Hilma,

Såna tankar har jag också ganska ofta, men jag tycker verkligen inte att man måste blogga om man inte har lust. Man gör det ju först och främst för sig själv. Men det är svårt att inte lägga någon prestation i det...

nouw.com/hilma
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det har du så himla rätt i. Alla gör som de själva vill och ska inte ha ångest eller dåligt samvete när eller om den inte bloggar på några dagar
nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tenker at så lenge man ikke tjener penger på bloggen sin, så kan man gjøre som man vil. Har man ikke noen lyst eller energi til å blogg, ja da er det helt greit å ta seg en pause. Bruker man bloggen som terapi, så er det kanskje litt annerledes. Da føler man seg kanskje bedre etter at man har skrevet av seg vanskelige tanker. Selv så bruker jeg bloggen som en form for en dagbok, uten å være for personlig, og orker jeg ikke skrive så gjør jeg heller ikke det. Du må selvsagt gjøre det som føles best for deg 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag tjänar absolut inte pengar för min blogg och tar inte ut en enda krona i betalning. Jag bloggar för att jag själv känner att jag tycker det är kul att blogga om massa olika saker och inte ha ha ett strikt schema att hålla mig till hela tiden. Man får göra som man vill med bloggen och vill man inte skriva någon dag så är det helt upp till var och en hur man känner att man vill göra, ingenting är rätt eller fel😊 jag bloggar för att jag älskar att skriva och tycker om att skriva om bland annat mitt liv, lägga ut naturbilder och allmänt bara skriva av mig emellanåt 🥰

nouw.com/mynameisjossan