Årets majblomma på min dörr

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Ikväll satte jag ett klistermärke med årets majblomma 2022 på min ytterdörr till lägenheten. Inte för att det enligt mig var en sådan jättefin färg, men det duger ju.

2022 års majblomma är gräddvit med en gul prick i mitten. Den är formgiven av Oskar Björklund som är 10 år och kommer ifrån Spånga. Såhär förklarar Oskar själv hur han tänkte när han designade blomman:

– Jag tänkte bara på ett stekt ägg när jag gjorde den! Sedan kom vi på att ägg påminner om Majblomman, organisationen alltså. Majblomman är som ett skyddande skal för barn som behöver det.

Så tillverkas majblommorna

Båda fabrikerna har goda arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Det sker löpande utvärderingar och Majblomman får varje år en uppdaterad rapport om bland annat arbetsmiljö, arbetsförhållanden, produktion och löner. Fabrikerna är väl insatta i Majblommans arbete, vad produkterna används till och vår värdegrund. Majblomman kan avbryta samarbetet om de inte uppfyller våra krav.

Pappersblommor, metallpins och klistermärken tillverkas på två olika fabriker i Kina. Sunbeauty är specialister på pappersprodukter och tillverkar pappersblommorna. Jian är specialister på bland annat metallprodukter och tillverkar metallpins och klistermärken.

För att säkerställa kvaliteten på produkterna gör representanter för Majblomman besök på fabrikerna minst tre gånger per år, innan och under själva produktionen. Blommorna skickas sedan till Sverige med båt. Majblomman undersöker löpande hur blommorna kan produceras så hållbart som möjligt – såväl socialt, ekonomiskt som miljömässigt.

Du kan läsa mer, köpa en majblomma och stötta företaget på annat vis genom deras hemsida här.

Jag har köpt alla årets majblommor som finns, men den ensamma blomman för 30:- gav jag till min pappa. Ska sätta någon av dessa på min jacka och väskor också.

Hoppas att du får en fin kväll med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#majblomma #bestofnouw #bestofnouw2022 #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa

Gillar