Är det år 2020, eller vad?

Hallå där ute. Nu får det vara slut med rasistiska påhopp eller att man gör skillnad på folk angående ras och religion eller hur de klär sig. Skärpning, vi är ju inne i år 2020, tänk ett steg längre och vara en bra medmänniska för fan. Jag är så arg, att jag kokar.

För mig är det klart att alla människor oavsett ras, religion, hudfärg, klädsel mm har ett lika stort värde. Jag är liksom uppvuxen på de grunderna. Jag ser varje människa för den person de är. Har de inte gjort mig någonting ont, så är det klart att jag inte ser ner på den personen av någon som helst anledning. Hoppas du är inne på samma tänk som jag.

När jag läser ett inlägg på instagram hur den stackars kvinna har blivit behandlad, så känner jag bara... är det verkligen 2020 i år? Får man verkligen behandla folk såhär, om man är offentlig som företag? Att de inte skäms.

Det handlar om matbloggar. Inte för att jag är så insatt i den kategorin, men jag tycker ändå att det som skett är sjukt. Det är en svart muslimsk kvinna som kommit till final bland 9 andra matbloggare. Det var många fans som röstade, så att kvinnan kom på första plats med över 7200 röster. Den här kvinnan var taggad, kände sig ärad över att vara bland de 9 bästa i finalen. Hon delade detta med sina följare på sociala medier och uppmanade folk att rösta på hennes bild på matbloggsprisets facebooksida. Du hittar deras hemsida här. Borde egentligen inte ge dessa en länk, men jag kände att jag måste.

De som gillar den här kvinnan, röstar på henne och uppmanar sina vänner och bekanta att göra detsamma. Men det slutar inte där, den här kvinnan får en notis där det står "Stopp! Det blir omstart" Bilden raderas och laddas upp på nytt. Hon har då plötsligt 0 gilla.

Detta är rasism till största del. Här har de agerat fel och säger sig inte ha gjort någonting som helst fel. Fel är vad de har gjort och borde skämmas ögonen ur sig eller i alla fall låta denna kvinna vinna, eftersom hon låg på första plats.

Du kan läsa mer om detta hos personen Tänkvärt på intagram. Jag är så förbannad att jag kokar om och om igen. Jävla idioter till personer matbloggspriset är, jag finner inga ord. Jag tycker verkligen att du ska läsa vidare i inlägget hos Tänkvärt här.

Du kan spana in denna grymma kvinnas hemsida här. Hennes instagram hittar du här eller så söker du på khadijaskitchen.se i appen för instagram.

Bara för att denna kvinna heter Khadija Mahamud, har slöja, är musilm och mörkhyad, så är det inte okej start om denna omröstning när hon ligger på första plats, bara för att hon inte ser ut, heter eller är som en vanlig så kallad Svensson.

Nu tycker jag att vi en gång för alla lovar varandra här och nu, att det inte någonsin igen för förekomma någon som helst rasism från dig eller annan mobbning på grund av ras, religion, utseende eller vad det nu kan vara. Alla människor har lika stort värde och så är det bara. Jag kan inte ta ansvar för vad andra människor gör eller inte gör, men om du läser min blogg och tycker att alla människor har samma värde och ska bli behandlad där efter, så skriv eller säg ingenting elakt till någon person någonsin igen. Det spelar ingen roll vem det är. Kärlek till dig ♥

Bilden och viss text är lånad på Instagram. Bara det att en del av texten är omskriven av mig, så att den bättre passar in i det jag skriver i min blogg, även om jag inte ändrat någonting väsentligt.

Nu hjälper vi alla som kan rösta till att göra det, så att hon får fler röster än någonsin och visar ännu en gång att hon är den som ska vinna detta pris. Att vi inte ger upp så lätt, utan låter henne behålla den första plats hon hade när det blev "en så kallad" omröstning.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer