Annandag påsk och jordens dag

Idag är det sista dagen av påsken, vilket är skönt tycker jag. Även fast det inte varit något speciellt för mig den här påsken, så känner jag mig ändå mättad på något vis. Jag känner att nu får det bannemig vara bra.

Annars har jag inga stora planer i livet eller den här dagen som återstår. Ska gå hem till mina föräldrar, för att äta middag tillsammans med syrran och hennes familj. Det ska bli gött eller något. Måste ju, även om jag inte känner för det jättemycket just nu.

Hoppas att du haft en underbar påsk. Jag har inga speciella bilder från påsken att dela med mig av, så det blir inte någonting sådant i det här inlägget.

Idag är det också jordens dag. Den 22 april varje år firas runt om i världen Jordens dag. Dagen instiftades 1970 av den amerikanske senatorn Gaylord Nelson för att vi skall uppmärksamma de stora miljöproblem som finns i världen. Firandet av dagen är störst i USA (Earth day) men firas även i små mängder i Sverige. Jordens dag uppmärksammas i fler än 175 länder och 2009 utsåg FN den 22 april till International Mother Earth Day.

Jag brukar inte fira jordens dag och kommer inte göra det idag heller.

  • Dagbok
  • 108 visningar

Gillar

Kommentarer