Andra advent och...

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig eller hyfsat i alla fall. Jag menar bortsett från att jag har tinnitus i vänster öra. Läs mer om vad tinnitus är här, om du inte vet.

Nyss sett senaste avsnittet av serien Solsidan medan jag ätit frukost. Drömt konstigt i natt på grund av den där sabla tinnitusen *arg*. Annars är livet på topp och jag är åt skogen med tjutet i örat.

I eftermiddag kommer min pappa hem till mig efter att vi ätit middag med mamma (mina föräldrar bor tillsammans) eftersom vi ska se filmen "En del av mitt hjärta". Han lovade se den, om jag såg en film med honom. Det gjorde jag i fredags. Vi hade en deal eller rättare sagt så har vi fortfarande en deal.

Idag är det andra advent och ca 2 veckor kvar till julafton.

ANDRA ADVENT: VAD GUDS RIKE ÄR

Den andra söndagen i advent berättar bibeltexterna om Guds rike.

”Guds rike” är något helt annat än de riken – länder – som finns i vår synliga värld. Guds rike har inga gränser eller hinder. Det är i stället ett osynligt rike som kan finnas inom oss och vår värld.

Medan människor med vapen kan försvara åsikter och landgränser, talar Guds rike om den kärlek som kan och vill förändra.

Det är en kärlek som blir större och större ju mer vi ger av den och ju mer vi får ta emot.

Själv är jag inte ett dugg troende, så för mig är advent och jul ingenting jag förknippar med någonting som har att göra med bibeln alls. Alla får tycka som de själva vill och jag dömer ingen som tror.

Bilderna på mig är fotade av min pappa vid Gubbrå i närheten av Galtströms bruk igår

Hoppas att du får en fortsatt fin dag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar