Älska dig själv

Det är mycket lättare att hitta rätt hos andra, än hos sig själv. Ja, det är ju alltid så. Man mår dåligt över att man själv inte duger som man är och om andra säger att man är vacker så duger inte det alla gånger. Man tror att folk säger det för att vara snälla, även om de menar varje ord.

Man kan inte älska någon annan, innan man kan älska sig själv. Stämmer det verkligen? Nej, det gör ju inte det. Man kan älska någon annan av hela sitt hjärta, men man ska inte glömma bort att älska sig själv heller.

Lär dig att älska dig själv, för den du verkligen är. Oavsett fel och brister, så måste du lära dig att älska dig själv.

Du behöver inte gå runt och strosa i bikini på stranden, om det inte är vad du känner dig bekväm med. Du behöver inte heller lägga ut bilder på dig själv lättklädd på sociala medier. Det handlar inte om det.

Du kan börja med att titta dig i spegeln och försöka att gilla vad du ser. Om det är en viss kroppsdel du inte gillar hos dig själv, försök att se den delen som någonting fint hos dig själv. Har du utstående öron och inte gillar det, säg till dig själv "mina öron är fina och duger precis som de är".

Säg peppande ord till dig själv varje dag, istället för att se ner på dig själv. "Jag är vacker och jag duger precis som jag är", "Jag är vacker på mitt eget vis". "Jag är helt fantastisk". "Jag är grym". "Jag är värd lika mycket som någon annan".

Fota dig själv. Det behöver inte vara värsta fotografiska bilderna, utan mer för dig att kolla på själv. Ta en bild tills du blir nöjd och lägg inte på något filter eller redigera i oändlighet. Ta fram bilden, titta på den och tänk eller säg till dig själv "jag är fin och jag duger precis som jag är".

Kom ihåg att se dig själv på samma vis som någon vän eller kärlek ser på dig. Inse att du är vacker och duger precis som du är, oavsett hur du än ser ut. Snart kan du älska hela dig själv, i både med och motgång.

  • Tankar
  • 86 visningar

Gillar

Kommentarer