Äcklig person på badhuset

Hallå i holken. Hoppas att läget är bra med dig som läser detta. Det är bra med mig i alla fall, vilket är skönt.

Denna kväll har jag varit på veckans och även månadens första pass med vattenträning på simhallen eller som jag säger badhuset. Det var riktigt trevligt och vi hade det bra under hela passet. Det var lite jobbigt då och då, men så ska det ju vara tycker jag. Det ska kännas att man lever och gjort något bra.

När jag hade bytt om och stod i duschen, för det är obligatoriskt i dessa tider att man tvättar kroppen, håret och underlivet noga. Det var en kvinna som verkligen inte tvättade sig, hon tog på badkläder, gick i princip in och ut ur duschen snabbt. Hon blötte inte ens håret. Samma sak efter passet liksom. Då tvättade hon heller inte av sig. Gick bara in i duschen lite snabbt och blötte kroppen, sedan in i bastun för att torka till. Därefter till omklädningsrummet för att byta om och gå därifrån. Det där tycker jag är riktigt snuskigt alltså, jag mår illa bara jag tänker på det. Hur kan man bara göra så? Det förstår jag verkligen inte.

Det blev inte att vi fick sitta i bubbelpoolen efter passet, eftersom vi inte är en grupp där vi känner varandra så väl eller en familj. Det är då inte tillåtet att sitta i bubbelpoolen. Jag tycker det är förståeligt. I alla fall, så gör det inte mig någonting att vi inte fick sitta där. Det såg inte ut som om det var många som använde bastun heller, bara några få som brukar torka till efter att de duschat, tvättat sig med schampo mm och gjort rätt för sig efter passet.

Jag tycker det var skönt med en ganska så mjukstart på terminens pass med denna form av träning faktiskt. Vattenträning är så himla skönt och bra för leder mm. Jag är glad över att jag varit med ikväll. Hade liksom inte tänkt gå, på grund av att jag varit trött hela dagen, men men. Jag gick i alla fall, vilket kändes så himla skönt efteråt.

Vi var ca 14 personer på passet idag, om jag mins rätt. Vi kunde sprida ut oss ganska bra i bassängen och slapp trängas med varandra.

Vad är vattenträning?

Ett effektivt och skonsamt sätt att träna din kropp. Vattnet gör att du känner dig lätt samtidigt som det ger ett effektivt motstånd. Efter passet har du tillgång till bastu och bubbelpool. Passar dig som har fått Fysisk aktivitet på recept (FAR)

Vill du träna med Korpen och bor i närheten av Timrå eller i Timrå. Spana in hemsidan här.

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Ja tvätta sig i innan man går ner i poolen ska man alltid göra, det vill säga, även om det inte pågår pandemi. Annars blir det smuts i vattnet. Efter badet är kroppen täckt med klor och den kan ju vara bra att skölja av sig, om än inte nödvändigt Tvätten före bad är viktigast!
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag tycker det är viktigt alla gånger att man duschar och tvättar sig både före och efter
nouw.com/mynameisjossan
Marit98
Marit98,
Håller med dig @mynameisjossan
nouw.com/marit98
malinedlund
malinedlund,
Skönt med träning!
nouw.com/malinedlund
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det är verkligen någonting jag tycker om och särskilt för att jag tycker att gruppen är så bra också
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,
Ja jag tycker också att man ska tvätta sig både före och efter självklart, men är man en slarver så kan man åtminstone göre det före, den tvätten är självklart viktigast eftersom du då är på väg ner i vatten där alla ska vara! Efter badet är kroppen ren pga kloret och det räcker faktiskt med att skölja av den. För min del vill jag ändå tvätta mig efteråt pga att jag inte vill ha klor på kropp o i hår. Men den nödvändigaste tvätten är den före man kliver i bassängen. Detta är information som jag fått från proffs.