A life on our planet - Netflix

Hallå där ute. Jag tänkte berätta om en dokumentär jag sett på Netflix ikväll med pappa, som jag tycker att alla borde se. Jag tycker även att det borde bli obligatoriskt att man få se den i grundskolan, när man är i den åldern att man kan ta in det som sägs och det som visas i dokumentären.

Jag tycker det är helt skrämmande hur fort vår planet har förändrats och vad som kommer att hända framåt, om ingenting görs och det nu. Man ska inte lyssna på folk som säger att det inte är någon fara med klimatet och så vidare. Det är ju nu jorden behöver all den hjälp den kan få, inte bara för oss själva utan även för djur och natur. Vi kommer snart att ha utrotat ännu en art av djur, vilket inte är till någon fördel tycker jag. Barn ska få växa upp och få ta del av allt som vi har tagit del av, inte se djur och natur försvinna i ett rasande tempo. Palmoljeplantagen breder ut sig på så stora ytor att jag inte finner ord, där det en gång kryllade av djur och växtlighet med djungel, apor mm. Det här måste få ett slut, en ändring nu och för all framtid. Vi håller på att utrota oss själva som det är nu, vilket känns helt sjuk när man tänker efter.

"Vi måste agera nu för vår enda planet. Vi måste stoppa det sjätte massutdöendet av arter. Vi måste bromsa klimatförändringarna och skydda mer natur. Nu är det hög tid att världens ledare agerar för klimatet!" - Sir David Attenborough

Handling: Den omtyckte tv-personligheten Sir David Attenborough ser tillbaka på sitt liv och hur livet på jorden har förändrats under hans karriär, och delar med sig av en hoppfull vision för framtiden.

Från: År 2020 Åldersgräns: 7+ Längd: 1h 23 min Kategori: Natur och ekologi-dokumentärer Finns var: Netflix Premiär: 28 september 2020 (Sverige)

Dokumentären finns även som både inbunden bok, e-bok och ljudbok.

Gillar

Kommentarer