3,5 h promenad

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Idag har jag varit ute och promenerat i 3 timmar och 30 minuter ungefär. Jag hade ingenting att göra inomhus, så då tänkte jag att jag passar på att ta en promenad. Det kändes som om jag skulle krypa ur skinnet inomhus eller vad det heter. Den känslan har jag aldrig haft innan eller i alla fall inte känt mig uttråkad inomhus. Jag tog då en vända på 3,5 timma ca. Det var skönt utomhus och att promenera känner jag är väldigt skönt också vissa gånger. Jag känner mig så lugn och fridfull känns det som och så var det ju skönt väder också, så det gör ju sitt till.

Jag har sett den där båten förut eller färjan kanske man säger? Jag har ingen jättebra bild på själva båten, eftersom jag bara hade mobilen med mig.

I slutet av april i fjol smet skandalbåten M/S Birger Jarl från Stadsgården i Stockholm. utan giltiga tillstånd. Båten lade till i Vivstavarv, Timrå strax utanför Sundsvall.

– De var belagda med nyttjandeförbud men valde ändå att åka. Han kunde ha sökt intyg för enskild resa, då kan vi hjälpa till med tillstånd, men det har man valt att inte göra. Troligtvis för att det inte fanns någon lots ombord, vilket hade gjort att de inte fått tillståndet, säger sektionschef Lotta Taxén från Transportstyrelsen.

Leif-Ivan Karlsson som är ägare har inte gett medier någon tydlig förklaring till varför han lät båten åka till Timrå utan giltiga tillstånd. Däremot har han nämnt för både Sundsvalls tidning och SVT att han redan sålt båten, vilket då inte visade sig stämma på grund av att han återigen saknat kompletta handlingar. Men nu har köpet gått igenom.

Den nya ägaren är enligt Sjöfartstidningen fartygschefen Ulf Larsson. Han har länge varit driftansvarig och talesperson för M/S Birger Jarl.

Mellan 1979 och 2013 trafikerade hon rutten Stockholm–Mariehamn, varefter fartyget på grund av bristande ekonomi gjordes om till vandrarhem vid kajplatsen på Skeppsbron i Stockholm.

Befälhavaren på hotellfartyget Birger Jarl, som numera heter Baltic Star, har fällts i tingsrätten. Mannen dömdes på fyra punkter för brott mot lagen om fartygssäkerhet efter att olovligen ha avgått från Stockholm till Timrå utan giltigt tillstånd.

Vid första avresa mot Sundsvall den 19 maj 2019 väntade Kustbevakningen vid Vivstavarv i Timrå. Befälhavaren påstod då att det 92,66 meter långa fartyget är ett fritidsfartyg och behövde därför inte ett fartcertifikat. Under samma resa anlitades ingen lots trots att det krävs på den aktuella sträckan. Fartyget belades med nyttjandeförbud.

I slutet på april 2020 reser Baltic Star ännu en gång från Stockholm till Timrå trots nyttjandeförbudet. Även denna gång anlitas ingen lots.

Åklagaren hänvisar till sjötrafiksförordningen som säger att båtar längre än 24 meter anses som fartyg och kräver då ett giltigt certifikat.

Mannen döms mot sitt nekande att betala 60 dagsböter om 50 kronor vilket motsvarar 3000 kronor totalt.

Mynameisjossan: Det är alltså här båten har stått sedan dess och inte flyttats alls. Jag är så trött på att den ska stå där, även om den inte stör mig det minsta alls. Bara av att veta att det är något fuffens med båten gör att jag ofta tänker på den.

Vad som skett efter det att båten kom hit till min kommun låter jag vara osagt, eftersom jag inte har någon aning om vad det kan vara eller inte vara.

Nästan all text om fartyget är lånad online, medan en liten del av texten är min egen.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #nouw2021 #båt #promenad #gå #promenera #onsdag #february #februari

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Jäklar vilken lång promenad. Så bra! Skönt att vara ute också.

Den där Leif-Ivan hade en del fuffens för sig vad jag hört. Ekonomiskt fiffel som en del i samhället ser som mindre brottslighet och mer ok. Det tycker def inte jag. Var det inte ett realityprogram om han och hans familj med pengar på TV ett tag också. Pengar från vad undrar jag nu.

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag har ingen aning om den där mannen varit på TV eller inte. Känner inte till honom. Däremot vet jag att min ena mosters man har träffat honom, var och under vilka omständigheter vet jag dock inte. Den där jäkla båten har stått här i Timrå i en evighet känns det som.

Ja, det är skönt att vara ute faktiskt, om det är bra väder vill säga och inget regn och rusk, snöstorm eller andra hårda vindar

nouw.com/mynameisjossan