2019 - Lista

Hallå där ute i holken!

Här kommer ännu en liten lista om mitt 2019. Hoppas du vill läsa. Låna frågorna, men kom med dina egna svar till frågorna i så fall.

I'm the best, ingen protest. Fuck the rest, häst! Haha.

1. Hur tog jag hand om mig själv 2019? Kunde jag ha gjort det annorlunda? Jag tog hand om mig själv på det viset, att jag tränade två gånger i veckan. Medelgympa och vattenträning.

2. Hur ska jag ta hand om mig själv ännu bättre 2020? Mer promenader, äta nyttigare och gå på alla pass jag kan med vattengympa och medelgympa.

3. Vilka konkreta saker fick mig att må bra 2019? Jag förstår inte vad konkreta menas i detta sammanhang.

4. Hur var mitt förhållande med mig själv år 2019? Det var väl både bra och dåligt. Försökte i alla fall att inte tänka på mig själv som den jag är, utan mer som den jag ville vara. Jag har inte sett ner på mig själv så mycket faktiskt. Det är nog tack vare mycket av de kroppspositiva personer jag följer på Instagram, där allt inte kretsar kring mat, bantning och träning. De konton som triggade mig att må dåligt har jag haft självinsikt nog att avfölja, för min egen skull.

5. Hur behandlade jag mig själv fysiskt och mentalt? Jag behandlade mig själv inte så bra, med tanke på nattsömnen. Bortsett från det, så har jag behandlat mig själv på bra vis. Jag har ännu inte slutat dricka läsk mitt i veckan eller köpa hem naturgodis, men det ska bli ändring på det.

6. Vad betyder det att älska sig själv? Hur ska jag träna min självkärlek till 2020? Att älska sig själv betyder att inte ser ner på sig själv och fortsätta tycka om det man ser. Man kanske inte gillar det man ser, men får börja tänka på de positiva sakerna med sig själv, så kommer man automatiskt dit till slut, då man även accepterar de delar av sig själv som man inte gillar. Det blir till en helhet efter ett tag. Jag ska träna min självkärlek genom att säga snälla saker om mig själv, ge kroppen mer kärlek och låta den få regelbunden motion.

7. Vad var mitt mindset 2019? Vad fokuserade jag mina tankar på? Det där ordet mindset förstår jag inte vad det är.

8. Vad tänkte jag över eller oroade mig för? Var det värt det? Jag tänkte över och oroade mig mycket över min systerdotter på en massa plan. Jag visste inte hur saker skulle bli när hon föddes, om jag fortfarande skulle få ha kontakt med min familj eller om de skulle välja Elsie (namnet på systerdottern) framför mig. Jag var så ledsen och hade ångest länge över det. Från att jag fick veta att min syster var gravid, tills det att hon kom. Sedan ville jag bara att mina föräldrar skulle träffa henne mer än mig och räknade på att det skulle bli så att de kom dit istället för mig. Nej, det var inte ett dugg värt att noja över, räkna hit och dit eller liknande. Jag är glad över att lilla Elsie finns, hon gör mig och hela familjen glad.

9. Hur kan jag förbättra mina tankar till 2020? Hur kommer jag att behålla en positiv inställning? Hur jag kommer att förbättra mina tankar nästa år är svårt att svara på, men jag har insett att jag inte bör dra förhastade slutsatser och tro saker som inte är så som jag trott. Även om folk försäkrar mig om annat, så har jag haft svårt att ta det till mig och lita på det. Jag har alltid trott på min egen sanning, som sedan visat sig inte stämma. Hur jag kommer att behålla en positiv inställning vet jag faktiskt inte. Har inte funderat i de banorna och tänkt på det alls.

10. Hur nöjd var jag med mitt arbete år 2019? Vilka ändringar kan jag göra som ska hjälpa mig att känna mig nöjd med mitt arbete? Att känna mig nöjd med mitt arbete borde vara att hitta någonting utanför, som gör att jag får lust till att börja arbeta igen och inte bara vandra omkring hemma inom fyra väggar.

11. Vad är mitt fokus för mitt jobb / karriär / arbete under det nya året? Fokus kommer att ligga på att hitta någonting meningsfullt att arbeta med, så tiden inte går till spillo genom att bara sova och slappa hemma.

12. Vem spenderade jag tid med under 2019? Vad gjorde vi tillsammans? Både min pappa och min systerdotter. Eftersom min systerdotter varit så liten och en bäbis, så har vi gjort saker hemmavid som att bara mysa, hålla henne i famnen och så vidare de första månaderna av hennes liv. Annars har jag och min syster bara umgåtts med Elsie. Pappa och jag har varit på många fotoutflykter tillsammans under året, både nära och långt bort. Det brukar vi ju i och för sig ofta göra. Även mamma har jag umgåtts med en hel del, det får jag inte glömma.

13. Förlorade jag kontakten med någon år 2019? Hur kändes det? Jag förlorade inte kontakten med min släkting, jag sade upp den. Jag tålde helt enkelt inte att bli sårad mer eller må dåligt, på grund av personen. Ni som vet, ni vet.

14. Vill jag fokusera på att utveckla mina nuvarande relationer eller skapa nya? Hur ska jag göra det? Jag vill nog fokusera på att utveckla mina nuvarande relationer. Hur jag ska göra det, är att höra av mig och bestämma ett datum att ses liksom. Egentligen är det inte svårare än så.

15. Är jag nöjd med hur min ekonomi ser ut för tillfället? Jag tror nog att jag är det, eftersom det känns så bra. Jag har råd att betala hyran varje månad, kunna köpa den mat jag vill och lite så. Ingenting jag behöver vända och vrida på varje krona för att ha råd med, tack och lov.

16. Vad samlade jag pengar till? Vad motiverar mig till att tjäna eller spara ännu mer pengar? Jag sparade inte pengar till någonting särskilt.

17. Hur kan jag bli mer ekonomiskt kunnig år 2020? Det känns inte som att jag behöver bli det, eftersom jag har familj som hjälper mig att ha koll på min ekonomi.

18. Tog jag hand om mig själv fysiskt under 2019 genom träning, sömn och näring? Jag tränade två gånger i veckan med medelgympa och vattengympa, det kände jag var något som stärkte mig, gjorde mig mer rörlig och dessutom fick det mig att känna mig mindre andfådd när jag sprang i gympasalen.

19. Hur ska jag prioritera mitt välbefinnande år 2020? Fler promenader, ligga mindre på latsidan, äta nyttigare osv.

20. På vilka sätt växte jag som person under 2019? Genom att säga till när det blev fel, så att man kunde rätta till det. Jag växte också som person på det planet att jag kunde gå själv till vattengympan och vara med där själv, utan att ha en trygg punkt i min kompis Cattis med mig varje gång. När inte hon kunnat träna, så var jag där själv i alla fall. Det har fått mig att växa otroligt, tro på mig själv och veta att jag också kan klara mig själv.

21. Vad/vem påverkade min personliga utveckling? Vad lärde jag mig? Det där vet jag faktiskt inte och kommer inte ihåg heller. Jag får ta och fundera på det ett tag.

22. Hur hade jag kul under 2019? Vilka är mina favoritminnen? Jag hade kul när jag var på resan till Finland med pappa, för att spana på björn i gömsle via rovdjursland.se. Annars är ett av mina minnen då jag fick hålla min systerdotter Elsie 4 dagar gammal i mars. Hade även kul på en massa andra vis, som att gå på konserter, vara med min systerdotter och lite så. Listan kan göras lång.

23. Vilka var mina intressen under 2019? Kommer jag att ge mer eller mindre utrymme för dessa intressen under 2020? Jag kommer nog att ge mina intressen lika stort utrymme som jag gjorde i fjol, om inte ännu mer. Jag använder ju min kära dator dagligen, Photoshop väldigt ofta och fotograferingen ägnar jag mig nästan bara åt när det finns insekter att fota. Mina intressen har alltså varit samma som förra året och året dessförinnan liksom. Det har inte förändrats någonting.

24. Vilka mål uppfyllde jag under 2019? Vilket mål är jag mest stolt över? Jag är mest stolt över målet med träningen, att jag tog mig till träningen med både medelgympa och vattengympa, nästan 2 gånger i veckan. Måndag och tisdag. Det är jag glad att jag haft som mål med året och har lyckats med också. Det är tack vare att jag kunnat gå tillsammans med min kompis/jobbarkompis Cattis till medelgympan.

Gillar

Kommentarer