10 fakta om mig

Hallå där ute i den berömda holken. Idag kommer jag att delge er 10 fakta om mig. Jag blev taggad av @blackout att göra denna och jag kommer att försöka göra mitt bästa faktiskt för att kunna komma på 10 fakta om mig.

Jag kommer dock inte skriva så mycket fakta om mig, min personlighet osv vem jag är på det planet liksom. Hellre att ni får veta saker runt omkring mig istället för ren fakta om mig. Skulle jag skriva ren fakta om mig, så blir det mycket om min diagnos, eftersom det är min personlighet.

Nu kör vi igång.

1. Jag heter Josephine. Namnet fick jag tack vare att min mamma var barnvakt åt en tjej som heter Josefin. Mamma tänkte där och då att om hon får en dotter, så blir det namnet Josephine. Att det skulle stavas sådär, det ångrar mamma idag om hon hade vetat bättre. Man tänker ju nästan alltid att första barnet ska ha en speciell stavning eller heta någonting speciellt och annorlunda?

Bilden är på mig 1989

2. Jag har faktiskt smakat kycklingblod. Jag var i Bangkok, i Thailands huvudstad och vi åt på ett ställe där vi tog buffé. Där på buffébordet fanns det någonting vi inte visste vad det egentligen var. Pappa trodde det var riktigt mört kött eller att det var lever. Jag tappade aptiten då jag fick reda på av de som jobbade på restaurangen, att det var klumpar av kycklingblod.

Thailändarna som satt på restaurangen åt med god aptit och det är ju för att de är vana vid det där.

3. Jag har aldrig ägt en iPhone och skulle aldrig vilja ha en. Samsung är det som gäller för mig, sedan Sony enligt mig inte längre håller måttet vad gäller batteritid, hållbarhet av mobilen och även service av produkten när man lämnar in för lagning.

Bilden är på mig 1994

4. Att vi människor härstammar från aporna tror jag mer på, än att Gud skapade Adam och Eva till sin egen avbild eller vad det står i bibeln.

5. Jag var med i en lokal julkalender när jag gick i lågstadiet. Det sändes på lokal-TV där hela min klass fick krypa in i ett jättestort paket och sedan hoppa ut ur det. Jag minns inte riktigt hela grejen med det där, men jag har inte sett det sedan vi i familjen spelade in det på VHS. Nu i dagens läge vet ingen av oss i familjen var det där VHS bandet finns eller om det är bortkastat. Jag skulle mer än gärna vilja se det där igen.

Träffade dock en gammal lärare för några år sedan som visste med sig att hon hade kvar det där på VHS som spelats in från Lokal-TV. Hon lovade att leta reda på det där, men mer än så vet jag inte.

6. Att skriva är bland det bästa jag vet. Inte för att jag är så himla bra på att skriva typ seriösa saker när jag väl sätter den sidan till. Jag tänker på saker utanför bloggen. Ska jag skriva en dikt eller en berättelse typ, då skriver jag för egen del och det blir ganska annorlunda mot för vad jag visar här på bloggen.

Ibland älskar jag bara att skriva dikter och kan skriva en riktigt bra dikt på mindre än 5 minuter.

Bilden är på mig 2002

7. Att fota är någonting jag brinner för, men gör det inte så ofta ensam. Jag gör det mycket tillsammans med min pappa och det är han som lärt mig allt jag kan vad gäller det där. Det jag oftast fotar är naturen, insekter, fåglar, blommor, landskap och ja, natur i allmänhet. Jag fotar sällan städer, människor och den biten, även om jag tycker om att göra det ibland också.

8. Jag hade väldigt svårt att sluta leka med Barbiedockor och gjorde det även då jag gick i högstadiet. I alla fall i sjuan. Lekte med min syster som är ungefär 3 år yngre än mig. Det var helt enkelt för roligt för att kunna sluta. Ibland brukar jag tänka att det skulle vara roligt att ta fram dessa dockor och leka igen, men det är väl bara en känsla tror jag. Det är ingenting jag kommer göra verklighet av, även om dessa dockor finns kvar.

9. Min syster och jag har samma föräldrar. De bor fortfarande tillsammans och kommer nog att göra det tills de inte längre lever.

10. Att bo hos en stödfamilj har jag aldrig gjort någonsin, eftersom mina föräldrar inte haft det behovet av att låta mig bo så. Jag har alltid bott med mina föräldrar och min syster när hon kom till världen under hela min uppväxt, vilket jag är riktigt glad för. Jag skulle aldrig ha önskat att ha det annorlunda, jag är glad att det varit som det varit.

Jag vet inte hur jag skulle ha klarat det om jag skulle haft bonussyskon, bonusföräldrar, två hem osv. Det kan vara väldigt jobbigt och ingenting jag skulle klarat av tror jag.

Dessa 10 utmanar jag att göra detta i sin blogg.

@happym @ninjafisken @malinedlund @veralynn @jimjim @hannakarlzzon @madelena @agnesmathilda @beattriicee @fibrolivet

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Så hyggelig å få vite litt mer om deg, og jeg tar i mot utfordringen 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ska bli spännande att få lära känna dig mer ❤🤗

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Vad roligt att läsa din lista. Tack för att du delar. Kramar🥰

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,
beattriicee
beattriicee,

Vad kul att få läsa mer om dig och tack för taggen!! ✨

nouw.com/beattriicee
mynameisjossan
mynameisjossan,

Varsågod. Det ska bli spännande att få läsa om dig också

nouw.com/mynameisjossan
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så roligt att få läsa mer om dig ❤️

nouw.com/agnesmathilda
happyM
happyM,

Så himla kul att läsa och tack för utmaningen fina du! Jag tror på samma som dig, att vi människor härstammar från aporna ❤️ Kram

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

😊 Det ska bli kul att få läsa om dig sedan i utmaningen

nouw.com/mynameisjossan
agnesmathilda
agnesmathilda,

Tack för utmaningen finis ❤️

nouw.com/agnesmathilda
mynameisjossan
mynameisjossan,

Varsågod 🥰🥰

nouw.com/mynameisjossan