Borg - Filmen

Igår kväll var jag med min ledsagare Annika på folkets hus i Söråker och såg filmen "Borg" om tennislegenden Björn Borg.

Nja, filmen var väl ingen favorit för min del och jag behöver verkligen inte se den igen. Är man intresserad av sport och särskilt tennis eller vill veta vad som hände i matchen mellan Björn och John McEnroe ska man se filmen eller om man bara är intresserad av tennis.

Det var ju Björns son Leo som spelade honom som ung.

Borg om valet för sonen

Björn Borg har nu sett filmen - och hyllar sonens skådespelarinsats.

– Leo gjorde ett fantastiskt arbete. Det är inte lätt att sätta sig in i mitt liv. Men han var nyfiken och gjorde det bästa av det, säger Borg via sin agent Per Hjertquist.

Enligt filmbolaget så visste Leo Borg inte om att det var rollen som sin far som han ansökte till. Annonsen på Facebook angav bara att produktionsbolaget sökte efter unga sportintresserade pojkar i åldrarna 6-17 år som skulle delta i en svensk filminspelning.

När det stod klart att det var Björn som tonåring som Leo skulle spela så var det delade känslor för Björn.

– Det var inte alls självklart. Jag var väldigt kluven inför det, att han skulle ha den rollen. Men det skulle vara konstigt att se några skäl för att någon annan skulle spela mig, säger Björn.

Här kan du läsa om John McEnroes kritik mot filmen om Borg. Såhär tycker John om filmen. – Tyvärr, jag önskar att jag kunde säga att det är en bra film, men jag tycker inte att det är en bra film. Jag är ledsen. Enligt The Telegraph har den 58-årige amerikanen inga problem med den allmänna uppfattningen om honom. Han håller till och med med.

Det är inte det som stör honom.

– De hittade på grejer i filmen. Massor av grejer. Om de nu ville få mig att framstå som en idiot, hade de kunnat komma med några bättre exempel. Riktiga exempel. Nu har de hittat på flera grejer, säger han.

John McEnroe har tidigare sagt att han gärna hade sett att produktionen hade involverat honom i arbetet och att de hade använt riktiga matchbilder från Wimbledon-finalen 1980 i stället för att rekonstruera matchsekvenserna.

  • Filmtips
  • 375 visningar

Gillar

Kommentarer

amandaborjesson
amandaborjesson,
Hej! Jag startade precis igång en "veckans blogg-tävling" på min blogg, gå gärna in och anmäl dig! Kram <3
nouw.com/amandaborjesson
caicais
caicais,
Kul att få läsa din åsikt kring filmen, inte sett den själv ännu 😊

Du får gärna ta & delta i Veckans Blogg som pågår hos mig just nu, kram <3

http://caicais.se/veckans-blogg-31439513
nouw.com/caicais